Vidiauto Novosti Najave Chevrolet Corvette C8 Stingray s 502 KS

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.07.2019. 05:49

Nova generacija 

Chevrolet Corvette C8 Stingray s 502 KS za manje od 60.000 USD

Chevrolet Corvette C8 Stingray s 502 KS

Nova Corvette donosi središnje postavljen V8 motor koji raspolaže s 502 KS, a prodavat će se za manje od 60.000 USD (oko 400.000 kuna) u SAD-u.

Nakon dugog čekanja konačno je predstavljena nova Corvette C8 Stingray, a jedna od najvećih novosti je središnje postavljeni motor, naravno bez ikakvog downsizinga, jer je ipak riječ o pravom američkom muscle autu.

Chevrolet Corvette C8 Stingray birdview

Tako je ugrađen atmosferski 6,2-litreni V8 benzinski motor koji raspolaže s 497 KS i 630 Nm okretnog momenta, a uz Z51 Performance paket snaga se penje na 502 KS i okretni moment na 637 Nm, a koji je prekriven otvorima za hlađenje, dok stražnje staklo omogućuje direktan pogled na motor.

Chevrolet Corvette C8 Stingray sprijeda

Motor je uparen s 8-brzinskim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje kotače. Performanse još nisu poznate, no očekuje se kako će ubrzanje do 60 mph (96 km/h) trajati manje od 3 sekunde.

Chevrolet Corvette C8 Stingray interijer

U unutrašnjosti nas očekuje digitalni retrovizor na kojem se prikazuje slika s kamere koja je ugrađena iznad poklopca motora/prtljažnika. Instrument ploča je digitalna, a središnji zaslon je okrenut prema vozaču. Vozač i suvozač su pak odvojeni ''povišenom ogradom'' na kojoj se nalazi čitav niz tipki za ventilaciju, klimu i sjedala.

Chevrolet Corvette C8 Stingray motor i prtljažnik

Osim toga, Corvette C8 ima i dva prtljažnika koja ukupno zaprimaju 357 litara, bogatu opremu, ali i krov koji se može djelomično skinuti, i sve to će u SAD-u biti dostupno za manje od 60.000 USD, odnosno za manje od 400.000 kuna.

Chevrolet Corvette C8 Stingray straga

Proizvodnja kreće krajem godine, a tada kreću i isporuke. Novi model bi trebao kasnije stići i na europsko tržište, no očekujte puno višu cijenu.

Chevrolet Corvette C8 Stingray sa strane
Ključne riječi:
C8 Stingray Chevrolet Corvette muscle car
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 20. kolovoz 1962.

Prvi Thunderbird

Prvi Ford Thunderbird proizveden je na današnji dan. Automobil je trebao predstavljati Fordov odgovor na Corvette, no nikada nije shvaćen kao rasni sportski automobil. Ipak uspjeh nije izostao a automobil je ubrzo postao kult.

vs