Vidiauto Novosti Događanja Oktanski vikend je pred nama

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 21.06.2016. 11:13

Croatian Drift Challenge 

Oktanski vikend je pred nama

Oktanski vikend je pred nama

Na Grobniku će se tijekom subote i nedjelje okupiti ljubitelji oktana - održavaju se Croatian Drift Challenge i Street Race Show.

Druga utrka Croatian Drift Challengea održava se 25. i 26.06.2016. na grobničkom aerodromu. Zaplet je to hrvatskog natjecanja u driftu u osmoj sezoni, a natjecanje se održava u suradnji s AK Slavonija.

Na jednom mjestu moći ćete uživati u utrkama ubrzanja na 402 metra (Street Race Show) te u driftu na Croatian Drift Challengeu s uvijek atraktivnim drift vožnjama. Posjetite li Grobnik vidjet ćete utrke ubrzavanja automobila po klasama, a uz nabrijane automobile nastupit će i motocikli.

Croatian Drift Challenge (10)

Organizatori za cijenu ulaznice od 50 kuna za oba dana najavljuju i izložbu tuniranih automobila, taxi drift vožnje za posjetitelje, hostese i nagradne igre.

U ukupnom poretku Croatian Drift Challengea trenutno vodi Marino Pirić dok ga u stopu prate Clemens Kauderer i Dario Foler. Grobnički layout ove godine ugostiti će i neka nova imena pa možemo očekivati nekolicinu dobrih vozača koji će pokušati otežati već očekivani rasplet za vodeće na tablici. Na listi prijava nalaze se gosti iz Srbije, Austrije te Italije.

Dva najbolje plasirana vozača na kraju sezone 2016. ići će na Red Bull Ring u Salzburgu. Vozač koji će biti ukupni pobjednik sezone 2016 te njegov drugoplasirani kolega uživat će u cjelodnevnom obilasku staze, pregledu Red Bullovog voznog parka te će se nakon kratkog predavanja okušati u vožnji Red Bull KTM vozila s kojima će odvoziti 10 krugova na Ringu.

Croatian Drift Challenge (12)
Ključne riječi:
Croatian Drift Challenge drift Grobnik
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs