Vidiauto Novosti Događanja Volite li drift? Pogledajte kako to rade pravi dečki

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.05.2014. 14:58

Croatian Drift Challenge 

Volite li drift? Pogledajte kako to rade pravi dečki

Volite li drift? Pogledajte kako to rade pravi dečki

Više od 40 drift vozača spremno je za otvorenje nove drift sezone. Drifteri namjerno zanose vozilo kako bi bočno klizali s vozilom.

Croatian Drift Challenge naziv je 6. po redu natjecanja u driftanju, a sezona se otvara u Zagrebu 11. svibnja 2014. godine. U planu su tri utrke - nakon Zagreba slijede Osijek te finale ponovo u Zagrebu, na stazi u Mičevcu. Natjecanje Croatian Drift Challenge organiziraju entuzijasti i ljubitelji drifta Dario Skoko i Goran Šorak uz pratnju BMW Auto Kluba M i osnivača kluba i drift natjecanja, Marina Pirića, a dio prihoda usmjerit će u humanitarne svrhe u udrugu Debra.

Svoje sposobnosti u driftanju pokazat će više od 40 vozača iz Hrvatske i susjednih zemalja (iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije te Austrije) tako da ćete uživo moći vidjeti dečke koji svoje vozilo namjerno zanose kako bi mogli bočno klizati, uz zadržavanje kontrole. Cilj je na što atraktivniji način bočno proklizati po stazi te zanijeti zadnji dio vozila i tako proći zadanu stazu. Nadalje, cilj je da se zavoji nadovezuju jedan na drugi čime se kvalificiraju znanje i vještina vozača, a za gledatelje veći broj tih zavoja znači atraktivnije praćenje utrke. Naravno, izbor automobila je jako bitan, a na stazi u Mičevcu moći ćete vidjeti koji su automobili najbolji za driftanje. Prošle je godine (drift 2013) titulu prvaka osvojio Josip Žagar - Zax.

Twin drift je zahtjevan, ali i jako zanimljiv za gledatelje

Twin drift je zahtjevan, ali i jako zanimljiv za gledatelje

Osim natjecanja na stazi, u pripremi je Tuning Garage „Prijatelj na 2“ s 80-ak tuniranih automobila iz cijele Hrvatske koji će se natjecati u stylingu. Nešto i za posjetitelje utrke - moći će koristiti usluge drift taxi vožnje u kojima će ih voziti najbolji drifteri.

Kolijevka driftanja je Japan, a spomenimo i twin drift u kojem se ocjenjuju kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i atraktivnost vožnje. Drift igre ponovo kreću.

Pogledajte kako se driftalo prošle godine:

Ključne riječi:
Croatian Drift Challenge drift Josip Žagar - Zax Zagreb
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.