Vidiauto Novosti Događanja Počinje nova drift sezona 2015

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 29.04.2015. 03:45

Croatian Drift Challenge 

Počinje nova drift sezona 2015

Počinje nova drift sezona 2015

Ljubitelji drifta će i ove godine doći na svoje jer počinje sedma sezona Croatian Drift Challengea.

Dvodnevni spektakl na zagrebačkom Mičevcu, 9. i 10. svibnja 2015. godine okupit će ljubitelje drifta koji će uživo moći gledati natjecanje najbolji driftera. Uz nove vozače, nova vozila stigla su i nova pravila – na automobilima LED svjetla postaju obavezna kako bi suci lakše primijetili greške vozača te tako realnije ocijenili vozače, a natjecanje Croatian Drift Challengea traje dva dana.

Na 7. Croatian Drift Challengeu program još čine Taxi drift vožnje, RC drift (auti na daljinsko upravljanje), a uz hrvatske vozače na natjecanje u driftanju stižu gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije i Srbije. Organizatori najavljuju nova drift vozila čija će snaga biti veća od 600-700 konjskih snaga.

Croatian Drift Challenge (2)

Drift je tehnika vožnje automobila u kojoj vozač namjerno zanosi vozilo kako bi mogao bočno kliziti, ali pritom zadržava maksimalnu kontrolu. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila, spretnost vozača i naravno atraktivnost. Pred vozača stavlja izazov da na atraktivan način, bočnim proklizavanjem i zanošenjem zadnjeg kraja prelazi zadanu stazu. Prilika je, ujedno, da najbolji drifteri pokažu kako vješto nadovezati jedan za drugim zavojem i oduzeti dah gledateljima. Izbor auta iznimno je važan, no uspjeh prije svega ovisi o vozačevu umijeću, što znači da se osim profesionalaca ovim sportom mogu baviti i entuzijasti – amateri.

Drift je nastao u Japanu otkud se vrlo brzo proširio svijetom te je svojom atraktivnošću, twin driftom i odlično pripremljenim automobilima svih marki privukao zanimanje šire javnosti.

Ključne riječi:
Croatian Drift Challenge drift natjecanje Zagreb
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. listopad 1940.

10-1-1940  Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Autocesta Pennsylvania Turnpike na kojoj se plaćala cestarina službeno je otvorena na današnji dan. Unatoč skepticima autocestom između Pittsburgha i Harrisburga godišnje je prolazilo oko 2 milijuna vozila što je bilo dvostruko više od očekivanog.

vs

.::.