Vidiauto Automobili Automoto sportovi C-Elysée za poželjeti - WTCC verzija s 380 KS

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 30.07.2013. 15:03

Citroen 

C-Elysée za poželjeti - WTCC verzija s 380 KS

C-Elysée za poželjeti - WTCC verzija s 380 KS

Radi se o trkaćoj verziji Citroena C-Elysée koja će od 2014. godine sudjelovati na Svjetskom prvenstvu turističkih automobila (WTCC).

Automobil će voziti proslavljeni Sébastien Loeb, a Citroen C-Elysée WTCC bit će prvo vozilo konstruirano prema novim propisima koje FIA priprema za tu automobilsku disciplinu sljedeće godine.

Prilikom otvaranja pariškog Salona automobila 26. rujna prošle godine, Frédéric Banzet, Yves Matton i Sébastien Loeb najavili su mogućnost sudjelovanja marke Citroën na Svjetskom prvenstvu turističkih automobila (WTCC). Samo nekoliko minuta prije toga, po prvi put je pred medijskim objektivima otkriven C-Elysée. Deset mjeseci kasnije ova se dva događaja ponovno povezuju s otkrivanjem prvih fotografija modela Citroën C-Elysée WTCC!

Citroën C-Elysée je limuzina iz C segmenta namijenjena u prvom redu međunarodnim tržištima u snažnom razvoju, poput Latinske Amerike, zemalja mediteranskog bazena, Kine ili Rusije, a dostupan je i u Hrvatskoj. Omiljen kod kupaca, Citroën C-Elysée već je za više od 30% premašio svoje početne prodajne ciljeve s gotovo 30.000 zaprimljenih narudžbi.

Citroen C-Elysee WTCC_2_800

Spušten gotovo na razinu asfalta na kotačima od 18 cola C-Elysée WTCC ima ugrađenu aerodinamičku letvicu, a odbojnik ističe rešetku maske s naglašenim dvostrukim ševronima. Prošireni blatobrani sprijeda i straga doprinose izrazito sportskom karakteru karoserije. Stražnji spojler doprinosi prianjanju auta za podlogu.

Pod poklopcem motora Citroën C-Elysée WTCC ima isti blok 1.6 turbo s direktnim ubrizgavanjem kao i DS3 WRC. S nešto snažnijim prednabijanjem, snaga sada doseže 380 KS. Prijenos snage osiguran je pogonom na prednje kotače putem sekvencijalnog mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa.

Nakon prvih testnih vožnji prije nekoliko dana, Citroën C-Elysée WTCC započinje program razvojnih testiranja. Automobil će prvi put biti predstavljen široj javnosti u okviru međunarodnog salona automobila u Frankfurtu (od 12. do 22. rujna 2013.).

Pročitajte test Citroen C-Elysee 1.6 VTi 115 Exclusive 

Citroen C-Elysee WTCC_3_800
Ključne riječi:
C-Elysee Citroën WTCC
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.