Vidiauto Novosti Autobiz Superb Combi je Škodin 18-milijunti automobil od 1905. godine

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 26.01.2016. 17:19

Oboren rekord 

Superb Combi je Škodin 18-milijunti automobil od 1905. godine

Superb Combi je Škodin 18-milijunti automobil od 1905. godine

Jubilarna Škoda Superb Combi u bijeloj boji ostat će zabilježena u povijesti kao 18-milijunti Škodin automobil.

Bijeli Superb Combi je sišao s trake u Škodinoj tvornici Kvasiny u istočnoj Češkoj. U posljednjih pet godina Škoda je u cijelom svijetu znatno povećala broj proizvedenih vozila, uz ispunjenje visokih standarda kvalitete, a od 1991. godine u modernizaciju i izgradnju triju proizvodnih postrojenja u Češkoj je investirano više od 300 milijarda kruna. U tvornicu Kvasiny Škoda će investirati oko sedam milijardi kruna, sljedećih godina će se proizvodni kapacitet tvornice godišnje povećavati sve do 280.000 vozila te će se za to otvoriti 1.300 novih radnih mjesta.

ŠKODA SUPERB Combi

U Kvasinyju je u pogon puštena i nova pilot-hala. U njoj je svoj rad odmah započelo 50 radnika, njihov tim će oko tri godine prije početka proizvodnje jednog Škoda modela dobivati prve tehničke informacije o budućem proizvodnom procesu koji se zatim opsežno analiziraju. Tako se eventualni potencijali za optimizaciju mogu rano uključiti u serijsku proizvodnju te tako osigurati odvijanje proizvodnje novih modela. Kvasiny je jedna od tri proizvodne lokacije Škode u Češkoj u kojoj je u 2015. godini 4500 djelatnika proizvelo oko 150.000 Škoda vozila. Pored Yetija trenutno s trake silaze modeli Superb i Superb Combi, a ubuduće će tamo važnu ulogu igrati i proizvodnja Škodinih SUV-modela.

1895. godine je u Mladá Boleslavi položen kamen temeljac za priču o uspjehu Škode - prvo su se proizvodili bicikli, a ubrzo i motori i automobili. 52 godine kasnije, 1947. godine, u pogon je puštena tvornica Kvasiny kao druga po važnosti proizvodna lokacija u tadašnjoj Čehoslovačkoj.

Ključne riječi:
Škoda Superb Superb Combi
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs