Vidiauto Novosti Autobiz Grupa PSA preuzela Opel/Vauxhall

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.03.2017. 14:57

Pridruživanje 

Grupa PSA preuzela Opel/Vauxhall za 2,2 milijarde eura

Grupa PSA preuzela Opel/Vauxhall

Opel odnosno Vauxhall postaje dio PSA grupacije - Citroen, Peugeot i DS.

Opel je od General Motorsa preuzeo društvo kći Opel/Vauxhall i europsko poslovanje društva GM Financial u okviru transakcije kojom se te djelatnosti procjenjuju na 1,3 milijarde eura odnosno 0,9 milijardi eura. Uz ovo preuzimanje Grupa PSA zauzima drugo mjesto u Europi s tržišnim udjelom od 17% - Opel/Vauxhall je u 2016. godini ostvario promet od 17,7 milijardi eura.

PSA GM transakcija (2)

General Motors Co. (NYSE:GM) i PSA Group (Pariz:UG) danas su objavili informaciju o sklapanju sporazuma o preuzimanju., a vrijednost transakcije je 2,2 milijarde eura.

PSA će uz ovu transakciju ostvarivati znatne uštede te sinergiju u području kupovine, proizvodnje, istraživanja i razvoja. Do 2026. očekuju se sinergije od 1,7 milijardi eura godišnje, od čega bi se znatni dio trebao ostvariti do 2020. te doprinijeti ubrzanju procvata marki Opel/Vauxhall. Na temelju plodonosnog partnerstva sklopljenog s grupom GM, grupa PSA očekuje da marke Opel/Vauxhall dosegnu maržu iz osnovne djelatnosti od 2% do 2020. te od 6% do 2026. i da ostvare pozitivan operativan slobodan novčani tok do 2020.

PSA GM transakcija (1)

Grupa PSA će, u suradnji s grupom BNP Paribas, putem novog zajedničkog pothvata u kojem svaka grupa ima 50% udjela i kojim se zadržava trenutna europska platforma i djelatnici, preuzeti nadzor nad svim europskim djelatnostima društva GM Financial. U računovodstvenom pogledu taj će zajednički pothvat konsolidirati BNP Paribas globalnom integracijom i grupa PSA metodom udjela.

GM i PSA namjeravaju surađivati u razvoju tehnologija povezanih s električnim automobilima, zadržavaju se postojeći sporazumi o isporuci određenih modela s oznakama Holden i Buick dok će PSA imati mogućnost dugoročne opskrbe sustavima gorivih članaka od zajedničkog pothvata GM/Honda.

Ključne riječi:
General Motors PSA transakcija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. rujan 1947.

9-21-1947  Povratak GP utrka

Povratak GP utrka

Na stazi Lyon-Parilly održana je prva poslijeratna Grand Prix utrka u Francuskoj. Pobjedu je odnio Louis Chrion u automobilu Talbot-Lago. GP utrke na velika se vrata vraćaju 1950. godine kada je pokrenuto SP Formule 1.

vs