Vidiauto Automobili Super automobili Flying Spur luksuzni sedan košta „samo“ 200.000 USD

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 30.09.2013. 13:24

Bentley 

Flying Spur luksuzni sedan košta „samo“ 200.000 USD

Bentley Flying Spur je novi model, a osim ubrzanja od 4,3 sekunde do stotke 6-litreni W12 motor donosi  i najveću brzinu od čak 200 na sat. Milja, naravno.

Preračunato, 200 milja na sat je 322 km/h. Da se smrzneš! I pri tome neće imati gotovo nikakvu buku u automobilu jer su podnica i strop napravljeni od zvučno-izolacijskog materijala. Naravno, dobit ćete u unutrašnjost luksuzne materijale, a svaki šav kože je ručno zašiven. Cijela kabina izrađena od drveta i kože je u biti završena ručno, a ne strojno. Sad vam je jasno zašto je cijena tako visoka - 200.000 američkih dolara odnosno oko 1.128.000 kuna (slovima: milijun i sto dvadeset osam tisuća kuna).

Karoserija je izrađena od aluminija, a „leteći“ Spur, iako je automobil za uživanje u prostoru, donosi i fantastične performanse - W12 motor iz 6.000 kubika izvlači čak 616 KS, proizvodeći maksimalni okretni moment od 800 Nm. Pogon je na sve kotače, s tim da je omjer momenta 40:60, što jamči odlične performanse. Znate li koliko stupnjeva prijenosa ima mjenjač? 8 stupnjeva! S okretnim momentom od 800 Nm sigurni smo da vozači nikada neće osjetiti nedostatak snage, u kojoj god se brzini vozio.

Bentley Flying Spur nudi napredne multimedijske funkcije kao što je 8-inčni ekran osjetljiv na dodir, a na kojem i vozač i suvozač mogu upravljati navigacijom, telefonom, vožnjom te postavkama udobnosti. Tu je i Wi-Fi hub putem kojeg se može pristupiti Internetu, prethodno uređajima spojenima na Wi-Fi. Nadalje, sustav ima 64 GB hard diska tako da je moguće pohraniti i multimediju koja će se reproducirati tijekom vožnje.
Stražnja sjedala imaju LCD ekrane, DVD playere, bežične slušalice, a moguće je spojiti igraće konzole, tablete, kamere, glazbene playere i mobilne telefone. Putnici straga imaju i daljinski upravljač s ekranom osjetljivim na dodir, a putem njega mogu upravljati postavkama klime, grijanja i ventilacije sjedala, radio i navigacijskim uređajem. Kao da ste kod kuće! Naim for Bentley Premium Audio System isporučuje 1100 W snage putem 13 kanala, a oni koji su već čuli taj sustav kažu da je zvuk nevjerojatan, bez obzira u kojem dijelu kabine sjedili.

Ključne riječi:
Bentley Flying Spur
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.