Vidiauto Novosti Autobiz Oporavlja se hrvatsko tržište novih automobila

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 08.04.2016. 12:19

Prodaja automobila 

Oporavlja se hrvatsko tržište novih automobila

Oporavlja se hrvatsko tržište novih automobila

U prva tri ovogodišnja mjeseca u Hrvatskoj je registrirano 9129 novih automobila dok ih je lani u istom razdoblju registrirano 8104, što je povećanje za 13% rast prodaje.

U ožujku je najviše pojedinačnih modela prodao Opel s Astrom, slijedi Škoda Octavia te Ford Focus dok je Golf pao na četvrto mjesto. Pogledajte kompletnu listu top 20 modela po prodaji u ožujku 2016:

prodaja automobila modeli 03-2016

U ukupnoj prodaji Volkswagen je lider već duže vrijeme - nakon tri ovogodišnja mjeseca drže udio od 12,7%, slijedi ih Opel dok treće mjesto drži Škoda. Donosimo kompletnu listu prema proizvođačima:

prodaja automobila proizvodjaci 03-2016

Podaci Promocije plus donose i brojke što se tiče nešto rjeđih automobila na našim cestama. U ovoj godini prodani su po jedan primjerak Maseratija i Infinitija, po dva Lexusa i Tesle, četiri Jaguara, 9 Porschea.

Spomenimo i tržište hibridnih odnosno električnih vozila - u prva tri mjeseca registrirana su 119 hibridna i 22 električna vozila.

Ključne riječi:
Astra Opel prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs