Vidiauto Automobili Predstavljamo Opel Karl nakon Ženeve stiže u Rijeku

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 18.03.2015. 11:36

Exclusive Auto Moto Show 

Opel Karl nakon Ženeve stiže u Rijeku

Opel Karl nakon Ženeve stiže u Rijeku

Opel Karl je predstavljen na ženevskom auto salonu, a nekoliko tjedana kasnije imat će hrvatsku premijeru.

U Rijeci se od 26. do 29. ožujka 2015. godine održava treći po redu Exclusive Auto Moto Show, a na 4000 kvadratnih metara hrvatsku premijeru će imati novi, mali gradski automobil iz Opela, Karl čija prodaja počinje na ljeto.

Opel Karl ima novi 1,0-litreni Ecotec benzinski motor snage 55 kW odnosno 75 KS. Motor je u potpunosti izrađen od aluminija i ima tri cilindra, a ručni mjenjač ima pet stupnjeva. Tvornički podatak o potrošnji je 4,3 litre benzina na 100 km u kombiniranoj vožnji dok je emisija CO2 99 g/km.

OPEL_KARL1

Cijena za Opel Karl će biti između 70 do 80 tisuća kuna, a kao i još jedan Opelov model Adam dolazi sa City načinom rada čime se nakon pritiska na gumb City omekšava upravljač kako bi se lakše manevriralo u gradskom prometu. Opel Karl će imati standardnu pomoć za kretanje na uzbrdici, a upozorenje pri napuštanju prometne trake ukoliko se ne uključi pokazivač smjera kretanja (žmigavac) funkcionira uz pomoć prednje kamere. Karl će imati kontrolu brzine koja će dobro doći pri vožnji po autocesti.

Na Exclusive Auto Moto Show nastupit će 30 izlagača koji će predstaviti 150 modela vozila - između ostalih to su BMW, Porsche, Audi, Range Rover, Jaguar, Infinity, Lexus, Mercedes, Mazda, Renault, Hyundai, Opel, Volkswagen.

Ključne riječi:
Adam Karl Opel premijera Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs

.::.