Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi BMW serije 7 se može parkirati bez sjedenja u vozilu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.06.2015. 10:02

Novi BMW serije 7 

Novi BMW serije 7 se može parkirati bez sjedenja u vozilu

Novi BMW serije 7 se može parkirati bez sjedenja u vozilu

Nova sedmica donosi lakše materijale u izradi, a novosti su dotaknule podvozje, motore i operativni sustav.

Novi BMW serije 7 u izgradnji karoserije, uz čelik i aluminij, koristi plastiku ojačanu ugljičnim vlaknima (carbon-fibre-reinforced plastic CFRP) čime se masa u odnosu na prethodnika smanjila za 130 kilograma, a hibridni sustav novog BMW-a 740e se može spojiti na električnu mrežu (plug-in hybrid), Novosti su aktivni sustav podvozja Executive Drive Pro, prekidač za kontrolu iskustva u vožnji s Adaptive (prilagodljivim) načinom vožnje te nova tehnologija prednjih svjetala BMW Laserlight - laserska svjetla omogućuju doseg do 600 metara, što je dvostruko više nego s LED svjetlima. Putnici straga mogu tijekom vožnje, osim u prostoru, uživati i u masaži, pogledu prema nebu kroz panoramski stakleni krov.

Unaprijeđen je sustav iDrive koji u novom BMW-u serije 7 sadrži i ekran osjetljiv na dodir, a upravljanje u novom BMW-u je uz dodir moguće i pokretom. Novi BMW-ov Head-Up zaslon u području vjetrobranskog stakla izravno je u vidokrugu vozača, ima upozorenje pri uključenju u promet na križanjima, asistenta za kontrolu upravljanja i vožnju u voznom traku, aktivnu zaštitu od bočnih sudara, Surround View s 3D pregledom i sustav parkiranja preko daljinskog upravljača.

Paket M Sport, paket s dizajnom Pure Excellence te kompozicija BMW Individual Design (personalizirani dizajn) bit će dostupni kod novog BMW-a serije 7 već od izlaska na tržište. Veseli nas što su i dalje u ponudi V8 motor te šestcilindrični najnovije generacije, uz ručni mjenjač dostupan je i 8-stupanjski automatski, a kao dodatna oprema nudi se BMW-ov inteligentni sustav pogona na sve kotače xDrive.

Hibridni, produženi dimenzijama model BMW 740Le ima priključak i za električnu mrežu, eDrive, pogon na sve kotače, a ispod haube je benzinski motor s četiri cilindra plus električni motor koji zajedno proizvode snagu od 240 kW/326 KS. Baterija za električni motor je litij-ionska, a u potpuno električnom modu sedmica može postići maksimalnu brzinu 120 km/h, s dometom do 40 km.

Infotainment dobiva ekran osjetljiv na dodir, uz kontroler prisutan već od prije, ali i kontrole pokretom ruke. Pokrete registrira 3D senzor, a mahanjem rukom ispred senzora moguće je, na primjer podesiti glasnoću zvuka, prihvatiti ili odbiti telefonski poziv. Sedmica donosi i držač za pametne telefone s punktom za induktivno punjenje. Za izvanrednu kvalitetu zvuka brine se novi Bowers & Wilkins Diamond surround sound sustav, koji je posebno usklađen za interijer novog BMW-a serije 7.

Za kraj predstavljanja nove BMW sedmice smo ostavili scenu koja podsjeća na filmove Jamesa Bonda - parkiranje preko daljinskog upravljača. Novi BMW serije7 prvi je serijski automobil u svijetu koji će moći manevrirati, parkirati i ući/izaći u pravokutne parkirne prostore te u garaže bez da se itko nalazi za upravljačem. Kontrola parkiranja preko daljinskog upravljača omogućuje vozačima pristup uskim parkirnim prostorima kada recimo nije moguće otvoriti vrata vozila, zbog blizine drugih vozila ili prepreka. Vozač pokreće vožnju automobila preko novorazvijenog BMW Display ključa, a dok automobil izvodi poluautomatski manevar, vozač pazi na prepreke.

BMW series 7 proizvodit će se u Dingolfingu, sjeveroistočno od Munchena.
Prva BMW sedmica E23 je predstavljena davne 1977. godine, E32 je uslijedio 1986. godine, E38 1994. dok je četvrta generacija (s oznakama E65/E66/E67/E68) startala 2001. godine. Prije sedam godina, 2008. godine je predstavljena pretposljednja generacija F01/F02, a sada stiže najnovija BMW serija 7.

Ključne riječi:
BMW hibrid serija 7
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 27. rujan 1925.

9-27-1925  Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

U šumi Eifel započela je gradnja jednog od najpoznatijih svjetskih trkališta, Nurburgring. Staza je imala oko 21 kilometra i 72 zavoja. Tijekom godina staza odnijela brojne živote, a danas se u izvornom obliku koristi samo za rijetke prigode.

vs

.::.