Vidiauto Automobili Predstavljamo Mercedes Benz Style Edition Garia Golf Car

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 14.07.2016. 16:09

Golf autić 

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car

Mercedes Benz Style Edition Garia Golf Car

Kompaktni Golf Car je električni autić dužine 2350 mm s dometom do 80 kilometara.

Snaga električnog motora Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car autića je 3 kW, ali u kratkim vremenskim razmacima može osigurati snagu od 11 kilovata. To je dovoljno da ovom 440 kilograma teškom vozilu s dozvoljenom nosivošću od 460 kilograma osigura brzinu ograničenu do 30 km/h. Vrijeme punjenja litij-ionske baterije je šest sati, a vozilo je opremljeno s prednjim disk kočnicama.

Plan je proizvesti dva primjerka te zatim čekati reakcije tržišta i potencijalnih klijenata će utjecati na bilo kakvu serijsku proizvodnju. Prodaja će ići preko digitalnih kanala, a vozilo se može u potpunosti iskusiti virtualno, bez obzira gdje se klijent nalazi, u salonu ili golf terenu, vozilo može pogledati na tabletu i naručiti ga u tri klika.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car (1)

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car je rezultat suradnje Mercedes-Benz dizajnera, Daimlerovog Think & Act Tank Business Innovation odjela i proizvođača golf autića Garia.

Mercedes-Benz je 2013. godine pozvao zaljubljenike u golf i automobile iz cijelog svijeta da pošalju svoje ideje za Mercedes-Benz golf autić budućnosti. Dok se golf pretvorio u premium sport s modernim licem, golf autići su desetljećima ostali nepromijenjeni. Mnoštvo prijedloga pokazalo je potrebu za golf autićem koji je u skladu s modernim vremenima. Već je prva konceptualna faza uzela u obzir da golf autići moraju biti uži i kraći, ali također viši od konvencionalnih automobila. Prednji i stražnji prevjesi moraju biti vrlo kratki radi unutrašnjeg prostora unutar ukupne kompaktne dužine.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car (4)

Sa svojim kratkim prednjim i stražnjim prevjesima, na neki način Style Edition Garia Golf Car sliči sportskoj bejzbolskoj kapi. Cilj je bio efekt da vozilo izgleda nisko i više sportski. Sportski dojam je pojačan malim stražnjim spojlerom koji djeluje kao držač torbe za golf dok je istovremeno u potpunosti integriran u ukupni dizajn kao bitna značajka; može primiti dvije golf torbe nagnute unazad. Na kraju - difuzor od ugljičnih vlakana zaokružuje donji stražnji kraj kao referenca na karakter vozila kao ”pravog sportskog automobila”. U interijeru sjedeća klupa ima oblikovani i privlačni izgled fotelje, ispod klupe se nalazi hladnjak dok pretinac ispod prednje ploče služi za držanje golf loptica u nizu.

Mercedes-Benz Style Edition Garia Golf Car (3)

Touch ekran je dijagonale 10,1 inča i visoke razlučivosti od 2560 x 1600 piksela te u manjem, gornjem dijelu prikazuje informacije o vozilu - preostali domet, brzinu vozila, trenutačnu potrošnju energije ili status parkirne kočnice. Mnogim funkcijama može se upravljati dodirom prsta, npr. režimom vožnje 'sport' ili 'eco', prednjim svjetlima, grijačem vjetrobrana, brisačima i mnogim drugima.

Na velikoj površini ispod ovih informacija igrači mogu prikazati raspored golf terena i njihovu trenutačnu poziciju, ili po želji aktivirati elektroničku karticu rezultata. Sofisticirani grafički dizajn je izveden iz najnovijih Mercedes-Benz automobila.

Ključne riječi:
električni automobil Golf Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.