Vidiauto Automobili Predstavljamo Bez dlake na jeziku!

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 08.12.2013. 20:51

Jeremy Clarkson 

Bez dlake na jeziku!

Bez dlake na jeziku!

Popularni voditelj britanskog TV auto magazina Top Gear svojim britkim načinom izražavanja podjednako oduševljava kao što i i izaziva kontroverze. Živopisno opisivanje kvaliteta i mana pojedinih automobila postale su jedan od zaštitnih znakova ovog stasitog britanskog novinara i emisije Top Gear.

Jeremy Charles Robert Clarkson rođen je 1960. godine u gradiću Doncaster, a poslovni uzlet započinje 1984. godine kada zajedno s kolegom novinarom Jonathanom Gillom osniva Motoring Press Agency te počinje raditi testove automobila i motocikala za nekoliko britanskih dnevnih novina. Godine 1988. godine Clarkson postaje jedan od voditelja kultnog britanskog TV auto magazina Top Gear gdje redovno pokazuje oduševljenja nekim automobilima, ali i razočarenja drugima. Upravo zbog pomalo britkog načina izražavanja, Clarkson je tijekom svoje profesionalne karijere izazvao gnjev mnogih proizvođača automobila poput Rovera i Vauxhalla jer je njihove automobile javno kritizirao.

Top-gear

Jeremy Clarkson je mnogo puta u Top Gear emisijama osim samog testiranja automobile prikazivao i na drugačiji način. Poput emisije u kojoj je u rabljenom Chevrolet Camaru kojega je kupio za svega 1000 dolara prešao s jedne na drugu obalu SAD-a te je auto na kraju poklonio jednoj američkoj obitelji koja je u uraganu Kathrina u New Orleansu ostala bez krova nad glavom.

Automobili Jeremy Clarksonu nisu samo posao već i strast. Budući da se odmalena zaljubio u sportski Ford GT 40 iz 1960-ih godina, kada je britanski uvoznik za Ford vozila objavio podatak kako će svega nekoliko novih modela Ford GT završiti u V.Britaniji uspio si je nabaviti jedan.

Ključne riječi:
Ford Jeremy Clarkson Top Gear
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs