Vidiauto Automobili Predstavljamo Bez dlake na jeziku!

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 08.12.2013. 20:51

Jeremy Clarkson 

Bez dlake na jeziku!

Bez dlake na jeziku!

Popularni voditelj britanskog TV auto magazina Top Gear svojim britkim načinom izražavanja podjednako oduševljava kao što i i izaziva kontroverze. Živopisno opisivanje kvaliteta i mana pojedinih automobila postale su jedan od zaštitnih znakova ovog stasitog britanskog novinara i emisije Top Gear.

Jeremy Charles Robert Clarkson rođen je 1960. godine u gradiću Doncaster, a poslovni uzlet započinje 1984. godine kada zajedno s kolegom novinarom Jonathanom Gillom osniva Motoring Press Agency te počinje raditi testove automobila i motocikala za nekoliko britanskih dnevnih novina. Godine 1988. godine Clarkson postaje jedan od voditelja kultnog britanskog TV auto magazina Top Gear gdje redovno pokazuje oduševljenja nekim automobilima, ali i razočarenja drugima. Upravo zbog pomalo britkog načina izražavanja, Clarkson je tijekom svoje profesionalne karijere izazvao gnjev mnogih proizvođača automobila poput Rovera i Vauxhalla jer je njihove automobile javno kritizirao.

Top-gear

Jeremy Clarkson je mnogo puta u Top Gear emisijama osim samog testiranja automobile prikazivao i na drugačiji način. Poput emisije u kojoj je u rabljenom Chevrolet Camaru kojega je kupio za svega 1000 dolara prešao s jedne na drugu obalu SAD-a te je auto na kraju poklonio jednoj američkoj obitelji koja je u uraganu Kathrina u New Orleansu ostala bez krova nad glavom.

Automobili Jeremy Clarksonu nisu samo posao već i strast. Budući da se odmalena zaljubio u sportski Ford GT 40 iz 1960-ih godina, kada je britanski uvoznik za Ford vozila objavio podatak kako će svega nekoliko novih modela Ford GT završiti u V.Britaniji uspio si je nabaviti jedan.

Ključne riječi:
Ford Jeremy Clarkson Top Gear
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.