Vidiauto Automobili Predstavljamo BMW X5 M i BMW X6 M u Black Fire izdanju

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.07.2017. 13:21

Sve je crno 

BMW X5 M i BMW X6 M u Black Fire izdanju

BMW X5 M i BMW X6 M u Black Fire izdanju

BMW je svoja dva M modela dodatno istaknuo u crnoj boji - BMW X5 M i BMW X6 M Black Fire izdanja u prodaju stižu u kolovozu 2017.

Dva posebna izdanja iz BMW-a, X5 M i BMW X6 M pripadaju skupini vozila za sportske aktivnosti (Sports Activity Vehicle - SAV) i kupea za sportske aktivnosti (Sports Activity Coupe - SAC). Black Fire izdanje kombinira uzbudljivu vanjštinu i dizajn unutrašnjosti s visokokvalitetnim, ekskluzivnim detaljima opreme, a sve je spojeno s impresivnim voznim dinamikama i isporukama snage.

Snaga modela BMW X5 M i BMW X6 M je 423 kW odnosno 575 KS – radi se o V8 motorima obujma 4,4 litre koji s mjesta do 100 km/h ubrzavaju za samo 4,2 sekunde, uz standardni M Steptronic prijenos s 8 brzina.

BMW X5 M i BMW X6 M Black Fire (4)

Maksimalni okretni moment od 750 Nm proizvodi impresivan pogon u rasponu između 2200 i 5000 okr/min, uz pogon na četiri kotača xDrive, s tim da stražnji pogon ima prednost dok se prednji uključuje po potrebi. Time je poboljšana okretnost BMW-a X5 M i BMW-a X6 M, uz sustav dinamičkog nadzora performansi koji neprimjetno distribuira pogonski moment između stražnjih kotača. Sve prati zvuk M TwinPower turbo motora, dok su za kočenje uz iznimno usporavanje zadužene M kompozitne kočnice uz malu masu i povećanu toplinsku stabilnost.

Dinamički nadzor stabilnosti (Dynamic Stability Control - DSC) omogućuje svakom vozaču prilagodbu sportskog načina svojeg BMW-a X5 M ili BMW-a X6 M u bilo kojoj situaciji i prilagodbu njihovim individualnim željama jednostavnim pritiskom na gumb. U režimu rada "DSC uključen", intervencije kočnica služe za sprječavanje podupravljanja i preupravljanja. "MDM" omogućava veće proklizavanje kotača, što znači da ambiciozni vozači mogu izvoditi mala kontrolirana proklizavanja. Deaktiviranje sustava DSC ("DSC isključen") omogućava istraživanje granica na trkaćoj stazi i korištenje papučice gasa kako bi se kontrolirano proklizavalo automobilom.

BMW X5 M i BMW X6 M Black Fire (2)

Sjena crne boje u Sapphire Black metalik boji karoserije i crna M dvostruka maska s crnim letvicama su jedinstvene značajke Black Fire izdanja, a upotpunjena su kovanim aluminijskim kotačima od 21 inča u crnoj boji te kućišta vanjskih retrovizora od ugljika.

U interijeru je naglasak stavljen na kvalitetu i ekskluzivnost - potpuno električna M multifunkcionalna sjedala s integriranim naslonima za glavu dolaze kao standard u punoj fino-zrnatoj Merino koži, u kontrastu s crnom i Mugello crvenom bojom. Fini ton je podcrtan kontrastnim crvenim šavovima na presvlakama od pune kože, koji također uključuje središnju konzolu. Stropne obloge su u boji antracita, unutarnje letvice sjaje u sjajnoj crnoj boji. Logotip izdanja Black Fire modela X5 M ili X6 M, koji ukrašava desnu stranu unutarnje letvice na suvozačkoj strani automobila, također pokazuje da je ovaj automobil nešto posebno.

BMW X5 M i BMW X6 M Black Fire (5)

Uz standardni kožni upravljač M s aluminijskim ručicama za mijenjanje brzina, BMW M Performance upravljač od Alcantara kože sa svijetloplavim motorsport kožnim detaljima dostupan je kao opcija i bez dodatne naplate.

Koliko će koštati BMW X5 M i BMW X6 M  u Black Fire izdanju nije poznato, ali očekivana cijena je oko 100.000 eura.

Ključne riječi:
Black Fire BMW X5 X6
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.