Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Kreće prodaja još većeg novog Minija

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.03.2014. 22:39

Mini 

Kreće prodaja još većeg novog Minija

Kreće prodaja još većeg novog Minija

Novi Mini narastao je u svakom pogledu - duži je za 98 mm, širi je 44 mm, viši 7 mm, a međuosovinski razmak povećan je za 28 mm.

Novi Mini još je u nekim dimenzijama narastao - prtljažnik je obujma većeg za 51 litru i sada iznosi 211 litara. Širi je i trag kotača sprijeda i straga - naprijed je širi za 42 mm, a straga za 34 mm.

Gledajući na dizajn, oplemenjen je karakterističnim dizajnerskim elementima kao što su šesterokutna rešetka hladnjaka, dok su prednja i stražnja svjetla široko obrubljena kromom. Mini po prvi put u klasi donosi prednja svjetla i svjetla za maglu izvedena u LED tehnologiji. Poželite li krov u kontrastnoj boji to je opcija bez dodatne naplate.

Novi MINI F56 2014 (2)

U unutrašnjosti novi Mini (F56) donosi promjene na instrumentnoj ploči i središnjem grebenu jer više nema velikog brzinomjera koji je sada svoje mjesto našao iza upravljača dok je njegovo zauzeo ekran koji može imati dijagonalu od 8,8 inča i prikazivati sve potrebne informacije - od glazbe koja trenutno svira do slike kamere za vožnju unatrag.

Vozački, novi Mini bi trebao i dalje biti zabavan u vožnji, s poznatim go-kart osjećajem, a osjećaj je dodatno pojačan dijelovima ovjesa od aluminija i visokočvrstog čelika. Tu je i funkcija Servotronic koja djeluje da se ispomoć okretanju kotača mijenja ovisno o brzini vozila, po prvi puta kupci Minija će moći doplatiti za prilagodljivi ovjes, a novost je i mogućnost odabira različitih postavki vozila u rasponu od sportskih do ekoloških kada novi Mini troši minimalne količine goriva.

Motori u novom Miniju su svi turbo nabrijani, odnosno imaju oznaku TwinPower Turbo - 1,5-litreni turbobenzinski s tri cilindra razvija 136 KS (100 kW) i nalazi se u Mini Cooperu, 2,0-litreni turbobenzinac s četiri cilindra ima snagu od 192 KS (141 kW) i ugrađen je u Mini Cooper S, dok se u Mini Cooperu D ispod haube nalazi 1,5-litreni turbodizelski s tri cilindra i snage je 116 KS (85 kW).

Novi Mini ima Head-up display u boji, aktivni tempomat s upozorenjem na mogući nalet na vozilo ili pješaka, pomoć za uključivanje dugog svjetla, sustav koji prepoznaje znakove, sustav za pomoć pri parkiranju.

Cijena za novi Mini:
Mini Cooper - 150.169,51 kn
Mini Cooper S - 202.763,25 kn
Mini Cooper D - 165,670,31 kn

Novi MINI F56 2014 (3)
Ključne riječi:
cijena u Hrvatskoj Cooper Cooper D Cooper S Mini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs