Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Hill Holder - pomoć pri kretanju uzbrdicom

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 05.04.2014. 11:15

Uskoro niti vozač neće biti potreban 

Hill Holder - pomoć pri kretanju uzbrdicom

Hill Holder - pomoć pri kretanju uzbrdicom

Moderni automobili su nas toliko razmazili da više nije potrebno automobil držati „na vagi“ kuplunga i gasa prilikom kretanja uzbrdo. Sve što je potrebno jest pritisnuti tipku Hill Holder, ubaciti u brzinu i krenuti. 

Sustav pomoći pri kretanju uzbrdicom ugrađuje se u automobile koji (najčešće) imaju električnu parkirnu kočnicu. U biti se radi o produženom djelovanju električne parkirne kočnice koja nakon isključivanja prekidača ručne kočnice još nekoliko sekundi automobil drži zakočenim. Stavljanjem mjenjača u 1.brzinu i otpuštanjem spojke kočnica prestaje djelovati za nesmetano kretanje. Hill Holder je naročito koristan u područjima s velikim ubrzdicama gdje omogućava glatka kretanja uz uspone što je naročito korisno vozačima početnicima koji još nisu dobro usvojili kretanje uz veliki uspon.

generic_image.img
Ključne riječi:
Fiat hill holder kočnice
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.