Vidiauto Novosti Najave Novi BMW X4, na platformi X3

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.03.2014. 10:20

BMW 

Novi BMW X4, na platformi X3

Novi BMW X4, na platformi X3

Prije gotovo godinu dana pisali smo o konceptnom BMW-u X4, a sada je taj Sports Activity Coupe i službeno predstavljen.

Vozač i suvozač će u BMW-u X4 u odnosu na BMW X3 sjediti niže za 20 mm čime BMW želi naglasiti kupeovski karakter svojeg pripadnika Sports Activity Coupea koji je nastao na platformi BMW-a X3.

Novi BMW X4, pripadnik srednje premium klase, ima velike usisnike za zrak smještene s vanjske strane prednjeg dijela vozila, a tipična BMW-ova dvostruka prednja svjetla i prednja svjetla za maglu mogu se kombinirati s LED svjetlima.

BMW X4 (2)

Ponuda motora za BMW X4 sastoji se od šest motora - tri dizelska i tri benzinska, a raspon snage je od 184 KS (135 kW) to 313 KS (230 kW) - isto kao i za BMW X3. Svih šest motora udovoljavaju EU6 standardu, što se tiče ispušnih plinova. xDrive donosi pogon na sve kotače, a u standardnoj opremi su varijabilni sportski upravljač, Performance Control te sportski kožni upravljač s tipkama za izmjenu stupnjeva prijenosa.

Između ponuđenih motora, BMW ističe 2,0-litreni dizelski s četiri cilindra koji razvija 140 kW / 190 KS te nudi najveći okretni moment od 400 Nm. Automatski mjenjač Steptronic ima 8 stupnjeva. Emisija CO2 kombinirano je od 141-131 g/km, dok je potrošnja 5,8-5,4 l (gradska vožnja),5,1-4,8 l (izvangradska) te 5,4-5,0 l (kombinirana vožnja).

BMW EfficientDynamics je tehnološki paket koji smanjuje potrošnju goriva, emisiju CO2, uključuje Auto Start Stop funkciju, regeneraciju energije kočenja.

BMW ConnectedDrive donosi Head-up display u boji, pomoć za uključivanje dugih svjetala s funkcijom protiv zasljepljivanja, dok Driving Assistant Plus uključuje Lane Departure Warning, aktivni tempomat sa Stop & Go funkcijom, preventivnu zaštitu pješaka i sustav Collision Warning koji aktivira kočnice i zaustavlja vozilo ukoliko je to potrebno.

Novi BMW X4 na tržištu se očekuje tijekom srpnja 2014, a cijena za BMW X4 trebala bi startati od oko 280.000 kuna (na tu cijenu treba dodati PDV i posebni porez).

BMW X4 (3)
Ključne riječi:
BMW cijena Sports Activity Coupe X3 X4
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.