Vidiauto Automobili Automoto sportovi Golf s 330 KS namijenjen za utrke

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 30.07.2015. 08:10

Konceptni VW Golf 

Golf s 330 KS namijenjen za utrke

Golf s 330 KS namijenjen za utrke

Konceptni Volkswagen Golf namijenjen utrkama imat će prednji pogon, a motor snage 330 KS uparen je s DSG mjenjačem sa šest stupnjeva.

Ovaj Golf je baziran na Golfu sedme generacije, u skladu je s TCR regulacijom i imat će racing gene iza kojih stoji Volkswagen Motorsport: 18-colne naplatke, šasija će biti 40 cm šira nego na produkcijskom Golfu dok će se za aerodinamiku brinuti prednji spliter i stražnje karbonsko krilo.

Volkswagen Golf za utrke (2)

Dvolitreni turbo-benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem goriva snage 330 KS ima četiri cilindra, a okretni moment iznosi maksimalnih 410 Nm. Taj motor je poznat iz Golfa R. Mijenjanje brzina bit će omogućeno putem ručica na kolu upravljača. Korištena je Volkswagenova MQB platforma kako bi se uštedjelo na troškovima montaže i testiranja trkaćeg automobila. I u vozilu će biti osigurani putnici, sjedala će imati zaštitu za glavu te sve sigurnosne sustave kakve inače imaju automobili za utrke.

Volkswagen Golf za utrke (3)
Ključne riječi:
Golf Racing utrka Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 19. rujan 1932.

9-19-1932  Rekord od 24 sata

Rekord od 24 sata

Na ravnici Bonneville Salt Flats u američkoj državi Utah Ab Jenkins je postavio prvi rekord u povijesti za neprestanu vožnju od 24 sata. U tom vremenu Jenkins je automobilom Pierce Arrow V-12 prešao 4387 km, s prosječnom brzinom od  gotovo 183 km/h.

vs