Vidiauto Testovi Testirali smo... Lexus GS 250 2.5 Executive Mark Levinson TEST

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.03.2013. 10:40

Limuzina za uživanje i pokazivanje

Lexus GS 250 2.5 Executive Mark Levinson TEST

Lexus GS 250 2.5 Executive Mark Levinson TEST

Testiranje bilo kojeg Lexusa je uvijek užitak – Lexusovi automobili su uvijek luksuzno opremljeni, snažni su, a redovito donose i nove tehnologije. Lexus GS 250 tako ima izrazito veliki LED ekran u boji dijagonale od čak 12,3 inča. To je najširi ekran na svijetu, s omjerom stranica 24:9.

Testirao: Krunoslav Ćosić

Lexus GS 250 spada u višu srednju klasu u kojoj na našim prostorima vladaju uglavnom njemački proizvođači poput BMW-a, Audija i Mercedesa.

Vožnja s Lexusom

Lexusova GS linija dolazi s dva različita motora – GS 250 i GS 450h, a VidiAuto je testirao slabiju verziju GS 250 s 209 KS i benzinskim motorom. Motor iz modela Lexus GS 450h smo već isprobali pri testu Lexusa RX 450h, a radi se o hibridnom motoru snage 292 KS.

Kakav je osjećaj voziti Lexusa GS 250? Od prvog do posljednjeg trenutka automobil se vozi s guštom. Iako ima masu od gotovo 1700 kilograma, naš početni strah je već nakon nekoliko sekundi ostao negdje daleko iza nas na asfaltu. Pogled na specifikacije – 209 KS i oko 1700 kilograma trebao bi značiti da se radi o snažnom automobilu, ali koji neće pružiti neke posebne užitke u vožnji.

Za Lexus GS 250 možemo reći kako je izrazito snažan, zabavan i moćan automobil u vožnji, u bilo kojem modu. Iako ima 6-brzinski automatski mjenjač, automobil se može voziti zabavno. Mijenjanje brzinKa je moguće i ručno, i to putem ručice mjenjača ili pak pomoću poluga na upravljaču obloženom kožom (sekvencijski mjenjač). Koji god odabrali mod, od tri moguća, uživat ćete. Kao što smo i mi uživali. Pored mjenjača se nalazi gumb kojim se bira način vožnje – Normal, Eco i Sport. Postoji još i gumb Snow, za vožnju po snijegu.

Svaki ima svoje specifičnosti koje se manifestiraju ne samo kroz snagu i odziv pri vožnji nego i zvuk motora koji dolazi u unutrašnjost. Odabirom Eco moda papučica gasa će biti manje osjetljiva na ubrzanja, odabirom Normal moda sve postaje standardno, dok odabir Sport moda znači doslovce fantastične performanse za ovakav tip vozila – automobil je izrazito agilan, a zvuk postaje izrazito sportski. Sve je popraćeno i promjenom pozadinskom bojom na instrument ploči, koja iz plave boje prelazi u crvenu.

Kompletan test

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.