Vidiauto Testovi Testirali smo... Jaguar X-type 2.5 V6 AT Executive

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.11.2010. 14:59

Izvanredna alternativa

Jaguar X-type 2.5 V6 AT Executive

Jaguar X-type 2.5 V6 AT Executive

Za one koji žele voziti luksuz, no ne žele da se on zove Mercedes, BMW ili Audi rješenje je Jaguar. Vozili smo model 2,5 V6 Executive s automatskim mjenjačem

Moramo priznati da u svakom Britanskom imenu automobila ima mnogo prestiža, elegancije, luksuza i pomalo mističnosti. Bez obzira kako ima dobro ili loše išlo, koliko su njihovi proizvodi zapravo dobri ili isplativi, ili tko im je vlasnik, Rolls-Royce, Bentley, Rover, Jaguar i društvo uvijek će biti imena koja se izgovaraju s respektom. Pogotovo luksuzna trojka među njima, odnosno Rolls, Bentley i Jaguar imena su koja među većinom ljubitelja automobila pobuđuju veliku dozu respekta. I dok o prve dvije marke 99,9% smrtnika može samo sanjati Jaguar je dostupniji mnogo širem sloju kupaca. Pogotovo od kada je u ponudi «najmanji» Jaguar, model X-type. Svojim dimenzijama, cijenom ali i koncepcijom X-type pripada u u gornju srednju klasu vozila. Svojim stilom i filozofijom X–type, pak, ne spada u niti jednu klasu, on je klasa za sebe, drugačiji od drugih.

Kompletan test:

arhiva.vidiauto.com/03testovi/index.php?id=1612

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.