Vidiauto Testovi Testirali smo... Alfa Romeo GT 2.0 JTS Progression

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 04.03.2008. 12:26

Prava zavodnica

Alfa Romeo GT 2.0 JTS Progression

Alfa Romeo GT 2.0 JTS Progression

Alfa Romeo GT privlači poglede i osvaja srca zavidnom lakoćom. Prepoznatljivo Alfino ruho jednostavno nikoga ne ostavlja ravnodušnim. GT je razvijen na platformi obiteljske limuzine 156-ice, tako da možemo reći da se radi o sportskoj inačici iste (mada je svaka Alfa sportski nastrojena). Kao što smo već rekli vanjštinom ne ostavlja ni traga sumnji da se radi o Alfi, isto tako GT i u svojoj unutrašnjosti sadrži mnoge prepoznatljive detalje koji šapću Alfa, Alfa, Alfa...

Bertoneova ljepotica

Za ovako zgodan i privlačan izgled zaslužan je Bertone. Uredno se slijedila tradicija Alfe i GT-ovih prethodnika (službeno u Alfi kažu kako je to Giulie Sprint). Ako krenemo od prednjeg kraja odmah ćemo naići na možda najupečatljiviji detalj Alfinog dizajna koji dominira prednjim krajem svih Alfa, naravno radi se o velikoj i nisko postavljenoj maski hladnjaka. Ona predstvlja ujedno i tradiciju i kvalitetu i snagu ovog sportskog branda. Maska ujedno predstavlja završetak ili bolje reći početak V-linije koja se iz nje nastavlja preko poklopca motora. Ponekad može vam se učiniti kako cijeli automobil izranja opravo iz te maske. Bočne linija GT-a su skladne i dinamične, a završavaju u nešto višem, te ujedno i užem stražnjem kraju automobila. Sa ovom promjenom širine, tj. smanjenjem širine prema natrag, GT je samo još više dobio na dinamičnosti i zanimljivosti svog vanjskog izgleda.

Kompletan test:

arhiva.vidiauto.com/03testovi/index.php?id=10565

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.