Vidiauto Novosti Najave Volkswagen ID.7: Doseg od 700 km

Autor: MJ Objavljeno: 18.04.2023. 09:18

Volkswagen ID.7: Električna limuzina za duga putovanja

Volkswagen ID.7: Doseg od 700 km

ID.7 je perjanica Volkswagenove električne ponude te šesti model na modularnoj električnoj platformi, a uz iznimno aerodinamičan oblik nudi novi pogon kao i povećanu bateriju.

Veliki doseg čini ID.7 prikladnim za vozače koji prelaze velike udaljenosti te flotne kupce, koji su tradicionalno vrlo važni za Volkswagen. ID.7 je na neki način potpuno električna alternativa Passatu, najpopularnijem europskom flotnom vozilu.

Novi ID.7 dug je 4.961 mm, a njegov veliki međuosovinski razmak od 2.966 mm osigurava iznimno prostranu unutrašnjost vozila.

Volkswagen_ID7_02

U ponudi su dvije verzije opreme i pogona, Pro i Pro S, a ovo je Volkswagenov model koji je opremljen novim pogonskim sustavom kojeg čine elektromotor snage 210 kW (286 KS) (sinkroni s permanentnim magnetima), dvostupanjski 1-brzinski prijenosnik i inverter.

Volkswagen_ID7_03

Postojat će dvije verzije baterije: ID.7 Pro imat će bateriju neto kapaciteta 77 kWh (bruto 82 kWh) i najveće snage punjenja 170 kW, odnosno kao i do sada, dok će ID.7 Pro S (koji dolazi malo kasnije) imati novu bateriju neto kapaciteta 86 kWh (bruto 91 kWh) te najveću snagu punjenja 200 kW.

Mala instrumentna ploča kakvu imaju ID.3 i ID.4 u ID.7 je dodatno minimalizirana, a  vozaču se prikazuju samo najosnovnije informacije dok zadatak informiranja preuzima serijski head-up zaslon s proširenom stvarnošću

Zaslon se prilagođava onome što je ispred njega, tako da se informacije poput trenutne brzine i ograničenja brzine pojavljuju u virtualnom prvom planu, dok se navigacijska pomoć i druge značajke projiciraju dalje.

Volkswagen_ID7_05

Glavna interakcija sa sustavima vozila je preko velikog 15" infotainment zaslona osjetljivog na dodir, dok su funkcije za upravljanje temperaturom i glasnoćom audio sustava u obliku kliznih traka i nalaze se ispod zaslona.

Volkswagen je ugradio infotainment sustav, odnosno softver, najnovije generacije koji ima kvalitetniju logiku upravljanja, a značajno je povećana i brzina reakcije sustava.

Ventilacijski otvori su digitalno kontrolirani i automatizirani kao dio onoga što marka naziva inteligentnim HVAC sustavom te može detektirati približavanje vozača i započeti prethodno hlađenje ili zagrijavanje kabine.

Volkswagen_ID7_06

Panoramski krov od "pametnog stakla" može se elektronički transformirati iz prozirnog u neprozirni, pomažući u održavanje ugodne temperature u unutrašnjosti, zadržavajući panoramski pogled.

Proizvodnja za europsko i američko tržište je u Emdenu, u Njemačkoj, a dok će se modeli za kinesko tržište proizvoditi u Kini.

Najavljena početna cijena (u Njemačkoj) bi trebala biti znatno ispod 60.000 eura.

Volkswagen_ID7_04
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.