Vidiauto Novosti Najave Volvo u Ženevi predstavlja Concept Estate

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.03.2014. 11:01

Geneva Motor Show 2014 

Volvo u Ženevi predstavlja Concept Estate

Volvo u Ženevi predstavlja Concept Estate

Volvo će u Ženevi predstaviti Concept Estate, Volvovu viziju sportskog kupe-karavana.

Volvo Concept Estate je treći konceptni automobil kojim Volvo predstavlja svoju viziju dizajna - nakon Volvo Concept Coupé i Volvo Concept XC Coupé na red je stigao i Concept Estate koji daju naznaku u kojem će smjeru krenuti dizajn nasljednika modela Volvo V70 i Volvo XC70.

Stražnji dio Volva Concept Estate podsjeća na originalni Volvo 1800 ES iz ranih 70-tih godina, iako Concept Estate ne ide u retro smjeru. Ima dugačak poklopac motora, krov je stakleni, a kotači su 21-inčni. Prednja DRL svjetla su u obliku slova T.

I unutrašnjost sportskog karavana je zanimljiva - prekidači i kontrole zamijenjeni su velikom kontrolnom pločom u središnjoj konzoli, odnosno velikim ekranom osjetljivim na dodir po uzoru na tablet. Softver za touch ekran je posebno razvijen i zamjenjuje (gotovo) sve gumbe i komande, osim podešavanja glasnoće zvuka, play/pause kontrola, svjetla upozorenja i grijača stakla. Predstavljeno korisničko sučelje bit će integrirano u sljedeću generaciju Volvovih automobila.

Na fotografijama možete primijetiti narančaste sigurnosne pojaseve koji su postavljeni asimetrično u odnosu na sve druge pojaseve kao i ručno rađen gornji dio prednje armature od prirodne kože kao i umetke od prirodnog drveta.

Ključne riječi:
Concept Estate Geneva Motor Show koncept Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.