Vidiauto Novosti Najave Volvo u Ženevi predstavlja Concept Estate

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.03.2014. 11:01

Geneva Motor Show 2014 

Volvo u Ženevi predstavlja Concept Estate

Volvo u Ženevi predstavlja Concept Estate

Volvo će u Ženevi predstaviti Concept Estate, Volvovu viziju sportskog kupe-karavana.

Volvo Concept Estate je treći konceptni automobil kojim Volvo predstavlja svoju viziju dizajna - nakon Volvo Concept Coupé i Volvo Concept XC Coupé na red je stigao i Concept Estate koji daju naznaku u kojem će smjeru krenuti dizajn nasljednika modela Volvo V70 i Volvo XC70.

Stražnji dio Volva Concept Estate podsjeća na originalni Volvo 1800 ES iz ranih 70-tih godina, iako Concept Estate ne ide u retro smjeru. Ima dugačak poklopac motora, krov je stakleni, a kotači su 21-inčni. Prednja DRL svjetla su u obliku slova T.

I unutrašnjost sportskog karavana je zanimljiva - prekidači i kontrole zamijenjeni su velikom kontrolnom pločom u središnjoj konzoli, odnosno velikim ekranom osjetljivim na dodir po uzoru na tablet. Softver za touch ekran je posebno razvijen i zamjenjuje (gotovo) sve gumbe i komande, osim podešavanja glasnoće zvuka, play/pause kontrola, svjetla upozorenja i grijača stakla. Predstavljeno korisničko sučelje bit će integrirano u sljedeću generaciju Volvovih automobila.

Na fotografijama možete primijetiti narančaste sigurnosne pojaseve koji su postavljeni asimetrično u odnosu na sve druge pojaseve kao i ručno rađen gornji dio prednje armature od prirodne kože kao i umetke od prirodnog drveta.

Ključne riječi:
Concept Estate Geneva Motor Show koncept Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs