Vidiauto Novosti Najave Volkswagen ID7 i kao karavan

Autor: MJ Objavljeno: 31.10.2023. 08:28

Volkswagen ID.7 Tourer stiže sljedeće godine

Volkswagen ID7 i kao karavan

ID.7 Tourer, odnosno karavanska izvedba električnog ID.7 dolazi sljedeće godine, a ovo će biti prvi električni karavan tvrtke iz Wolfsburga.

Iako su Hrvatskoj limuzine puno popularnije od karavana,  u većini Europskih zemalja je upravo obrnuto te modeli koji postoje u karavanskoj izvedbi su puno prodavaniji od limuzinskih.

Stoga ne čudi kako Volkswagen nakon limuzinskog modela ID.7, za sljedeću godinu najavljuje i ID.7 Tourer, odnosno karavansku izvedbu

Obzirom da se radi o električnom pogonu poseban fokus je stavljen na učinkovitost, odnosno što manji otpor zraka.

Volkswagen_ID7_Tourer_02

ID.7 je jedan od modela s najboljim koeficijentom zraka koji iznosi samo 0,23, a iako je oblik karavana aerodinamički nepovoljniji, koeficijent otpora zraka ID.7 Touerera je tek neznatno veći, odnosno 0,24.

ID.7 Tourer kao i limuzine ima veliki međuosovinski razmak te prostranu unutrašnjost, čemu dodaje i praktičnost velikog prtljažnika koji mjeri 545 litara, što se preklapanjem stražnjih sjedala povećava na 1714 litara.

Kao i svi modeli ID. obitelji, i nova karoserijska izvedba se temelji se na MEB platformi Volkswagen grupe.

Kao i ID.7, ID.7 Tourer će se proizvoditi u Volkswagenovoj tvornici u Emdenu.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 3. ožujak 1932.

3-3-1932 Umro Alfieri Maserati

Umro Alfieri Maserati

Alfieri Maserati umro je na današnji dan 1932. u 44. godini života uslijed komplikacija nastalih od trkaće nesreće koja se dogodila 1927. godine.

vs

.::.