Vidiauto Novosti Najave Volkswagen ID7 i kao karavan

Autor: MJ Objavljeno: 31.10.2023. 08:28

Volkswagen ID.7 Tourer stiže sljedeće godine

Volkswagen ID7 i kao karavan

ID.7 Tourer, odnosno karavanska izvedba električnog ID.7 dolazi sljedeće godine, a ovo će biti prvi električni karavan tvrtke iz Wolfsburga.

Iako su Hrvatskoj limuzine puno popularnije od karavana,  u većini Europskih zemalja je upravo obrnuto te modeli koji postoje u karavanskoj izvedbi su puno prodavaniji od limuzinskih.

Stoga ne čudi kako Volkswagen nakon limuzinskog modela ID.7, za sljedeću godinu najavljuje i ID.7 Tourer, odnosno karavansku izvedbu

Obzirom da se radi o električnom pogonu poseban fokus je stavljen na učinkovitost, odnosno što manji otpor zraka.

Volkswagen_ID7_Tourer_02

ID.7 je jedan od modela s najboljim koeficijentom zraka koji iznosi samo 0,23, a iako je oblik karavana aerodinamički nepovoljniji, koeficijent otpora zraka ID.7 Touerera je tek neznatno veći, odnosno 0,24.

ID.7 Tourer kao i limuzine ima veliki međuosovinski razmak te prostranu unutrašnjost, čemu dodaje i praktičnost velikog prtljažnika koji mjeri 545 litara, što se preklapanjem stražnjih sjedala povećava na 1714 litara.

Kao i svi modeli ID. obitelji, i nova karoserijska izvedba se temelji se na MEB platformi Volkswagen grupe.

Kao i ID.7, ID.7 Tourer će se proizvoditi u Volkswagenovoj tvornici u Emdenu.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.