Vidiauto Novosti Najave Toyota Urban SUV Concept

Autor: MJ Objavljeno: 27.12.2023. 10:12

Toyotin električni kompaktni SUV za Europu

Toyota Urban SUV Concept

Novi model bit će najkompaktniji i cijenom najpristupačniji u planiranoj liniji od šest električnih modela bit će dio B-SUV segmentu, za kojeg Toyota predviđa da će biti jedan od najvažnijih u Europi.

Toyota već ima istaknuto mjesto u B-SUV segmentu s hibridnim Yarisom Cross, koji je najprodavaniji model u svojoj klasi.

U istom segmentu Toyota planira ponuditi i potpuno električni model koji će pružiti kvalitetu, izdržljivost i pouzdanost koji su obilježja marke Toyota dok će dizajnom biti prilagođen  europskim kupcima.

urbansuvconcept-14

Toyota Urban SUV Concept ima povišenu karoseriju što osigurava ne samo višu poziciju sjedenja već i prostranu te fleksibilnu unutrašnjost, koja se lako može prilagoditi potrebi prijevoza više osoba ili veće količine prtljage.

Nudit će se u izvedbi s pogonom na prednje ili sve kotače, a Toyota će 4x4 pogon nuditi na svim SUV modelima kao dio svog naslijeđa u ovom segmentu.

urbansuvconcept-1

Također, kupci će moći birati između dvije opcije baterije, s različitim kapacitetima koji odgovaraju njihovim potrebama i prioritetu za pristupačnost ili doseg vožnje.

Toyota u Europi do 2026. planira predstaviti šest električnih modela namjenski razvijenih za europsko tržište, što je jedna od koraka prema ponudi bez emisije štetnih plinova do 2035., odnosno postizanja potpune ugljične neutralnosti do 2040.

urbansuvconcept-7

Objavljeni su tek osnovni podaci o dimenzijama pa će tako budući SUV u duljinu mjeriti 4.300 mm, odnosno tek nešto manje od modela C-HR, širina je 1820 mm, a visina 1620 mm, što je malo više od modela C-HR.

urbansuvconcept-18
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.