Vidiauto Novosti Najave Suzuki je predstavio Jimny s 5 vrata

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.01.2023. 04:47

Suzuki je konačno predstavio Jimny s 5 vrata

Suzuki je predstavio Jimny s 5 vrata

Dugo se pisalo i pričalo o tome, a sada je Suzuki konačno predstavio serijsku izvedbu Jimnyja s 5 vrata, koji donosi više prostora straga i u prtljažniku.

Ipak se dogodilo. Suzuki je predstavio Jimny s 5 vrata! Da, dugo se pričalo o tome, a sada konačno više nema tajni. Jimny je spreman za tržište. Doduše ono Indijsko, Južno Američko i Afričko, a hoće li stići i u Europu to još nije poznato.

Suzuki Jimny 5v_01

Naime, Jimny se na europskom tržištu od 2021. godine prodaje isključivo u N1 izvedbi, odnosno takozvanoj dostavnoj izvedbi za dvije osobe. Razlog tome je visoka razina CO2, koja donosi i visoke poreze. Ali naposljetku i kaznu koju proizvođač mora na kraju godine platiti ako ima prosječno previsoku razinu CO2.

Suzuki Jimny 5v_03

No vratimo se mi na novu karoserijsku izvedbu koja donosi više prostora na stražnjim sjedalima, koja su potpuno nova, ali i više prostora u prtljažniku, posebno ako se preklope stražnja sjedala. Doduše, informacija o obujmu prtljažnika još nije poznata.

Suzuki Jimny 5v_04

Ali ono što znamo su dimenzije nove izvedbe, dužima Jimnyja s 5 vrata je 3985 mm, širina 1645 mm i visina 1720 mm. To je rast u dužinu od 340 mm i u visinu nešto više od milimetra, a međuosovinski je razmak također narastao za 340 mm. Iz Suzukija ističu i kako ova izvedba nudi jednake mogućnosti terenske vožnje kao i kratka izvedba.

Suzuki Jimny 5v_05

Pogon je za sva četiri kotača, a pogonski motor je 1,5-litreni atmosferski benzinac koji se može kombinirati s 5-stupanjskim ručnim ili s 4-stupanjskim automatskim mjenjačem. Za sada nema informacija o cijeni.

Suzuki Jimny 5v_02
Ključne riječi:
4x4 5 vrata Indija Jimny Suzuki
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs