Vidiauto Novosti Najave Stotinjak posada stiže na Rally Opatija

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.04.2018. 06:25

Najava 

Stotinjak posada dolazi na 27. Rally Opatija 2018

Stotinjak posada stiže na Rally Opatija

Već ovog petka počinje 27. Rallyja Opatija 2018., a na adresu organizatora pristiglo je stotinjak prijava, pa je već sada jasno da se na Kvarneru i u zapadnoj Istri sprema još jedan oktanski spektakl.

27. Rally Opatija 2018. počinje već ovog petka, a već je pristiglo je stotinjak prijava. Posebnu pozornost privlače automobili klase R5, vrijedni oko dva milijuna kuna. Deset je posada prijavilo dolazak upravo s takvim bolidima, između ostalih i prošlogodišnji pobjednici Viliam Prodan i Zoran Raštegorac. Veliku konkurenciju imat će u aktualnim prvacima Hrvatske Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji su pobjeđivali u Opatiji 2015. i 2016. godine.

RALLY OPATIJA 3

Brzinski ispiti isti su kao i prošle sezone. U petak, 4. svibnja dva put će se voziti Breza – u dnevnom i noćnom izdanju. Subota, 5. svibnja donosi po tri prolaska Šušnjevicom, Boljunom i Učkom. Svi su brzinci zahtjevni, no posebno odskače Šušnjevica kao jedan od tehnički najtežih u prvenstvu Hrvatske s mnoštvom prijevoja i vezanih zavoja uz prosječnu brzinu najbržih posada veću od 110 km/h. Najposjećeniji brzinski ispit opatijskog rallyja je Breza, koju već tradicionalno u petak kasno poslijepodne i navečer prati nekoliko tisuća gledatelja.

RALLY OPATIJA

Manje promjene dogodile su se u itinereru zbog radova na raskrižju državnih cesta DC3 i DC8 Matulji – tunel Učka, a tijekom natjecanja povremeno će se zatvarati i Ulica maršala Tita u središtu Opatije zbog održavanja startne i ciljne ceremonije. Predviđena je zabrana prometa dionicom od raskrižja s Ulicama Feliksa Perišića i Matka Laginje do raskrižja s Ulicom Vjekoslava Spinčića u petak, 4. svibnja od 15 do 21 i dan kasnije od 16 do 22.

RALLY OPATIJA 2

Organizator natjecanja je AK Opatija uz pomoć AK Delta Sport, AK INA Millenium i AK Rijeka. Uz Prvenstvo Hrvatske, opatijski rally boduje se i za Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Mitropa rally kup te Šampionat i Kup Bosne i Hercegovine. Rekordan broj posada na Rally Opatija stigao je 2016. godine, kad ih je nastupilo 108 iz 11 zemalja. Nikad ranije, niti kasnije nije se u Hrvatskoj okupio toliki broj posada na jednom rallyju, a ove godine upravo će se u Opatiji na startu naći sličan broj automobilista.

 

ZATVARANJE PROMETA – pročitajte kada će i gdje točno biti obustava prometa!

Ključne riječi:
Rally Opatija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

Na dan: 20. siječanj 1971.

1-20-1971 Predstavljen nesretni Jaguar

Predstavljen nesretni Jaguar

Jaguarov prototip XJ13 predstavljen je u Lindleyu, Engleska. XJ13 je trebao biti novi luksuzni Jaguar, ali nesreća je promijenila njegovu sudbinu: Norman Dewis, testni vozač, uništio je prototip na prvoj testnoj vožnji. U tom je trenutku završio i razvoj.

vs