Vidiauto Novosti Najave Predstavljena je nova Subaru Impreza

Autor: IR Objavljeno: 21.09.2017. 07:15

Japanski kompakt 

Predstavljena je nova Subaru Impreza

Predstavljena je nova Subaru Impreza

Na Salonu automobila u Frankfurtu je predstavljena i potpuno nova Subaru Impreza u verziji s 5 vrata koju će pokretati 1,6 i 2,0-litreni benzinski motori.

Iako nije pompozno najavljivana, Subaru je na Salon automobila u Frankfurtu dovezao potpuno novu Subaru Imprezu. Novi model je napravljen na novoj globalnoj Subaru platformi pa sada ima 25 mm veći međuosovinski razmak (267 cm), a sama karoserija je 10 mm niža i 35 mm šira, a i prtljažnik je povećan za 10 litara. Zanimljivo je kako je za novu Imprezu dostupno samo pet boja karoserije!

Subaru Impreza interijer

Iako unutrašnjost nije modernog dizajna, ipak možemo pronaći moderne uređaje. Tako središnju konzolu krasi 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay i integriran je DAB radio. Udobnosti pridonosi i više mjesta u širinu, i to 29 mm sprijeda i 34 mm straga.

Subaru Impreza straga

Nova Subaru Impreza je i dalje opremljena Boxer motorima, i to 1,6-litrenim koji isporučuje 112 KS i 150 Nm okretnog momenta, te dvolitrenim koji isporučuje 154 KS i 196 Nm okretnog momenta, dok se dizelski motori za sada ne spominju. Naravno, Impreza će i dalje biti dobavljiva s pogonom na sve kotače, kako se od pravog Subarua i očekuje. Informacije o potrošnji, ubrzanju i maksimalnoj brzini još nisu objavljene. S novom Imprezom dolazi i EyeSight sustav koji uključuje automatsko kočenje, adaptivni tempomat i upozorenje za prelazak u drugu traku.

Subaru Impreza prtljažnik

U prodajne salone nova Subaru Impreza dolazi do kraja godine, a očekuje se da će cijena osnovne verzije Subaru Impreze biti oko 200.000 kuna.

Ključne riječi:
Impreza Subaru
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs

.::.