Vidiauto Novosti Najave Posebna serija za Morgan Plus Four CX-T

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.08.2021. 06:10

Ograničena serija za poseban Morgan Plus Four CX-T

Posebna serija za Morgan Plus Four CX-T

Morgan Plus Four CX-T je posebna serija koja je sposobna za vožnju van asfaltiranih prometnica, a pokreće je 258 KS snažan motor koji je preuzet iz BMW-a.

Morgan je poznata britanska tvrtka koja proizvodi automobile klasičnog izgleda iz prve polovice prošlog stoljeća, a ovaj je model predstavljen u ožujku prošle godine i nasljednik je modela +4, koji se proizvodio od 1950. godine, pa sve do 2020. godine.

Morgan Plus Four CX-T_02

Plus Four CX-T je postavljen na novu CX-Generation platformu, a ova posebna serija napravljena je u suradnji s tvrtkom Rally Raid UK. Ta je tvrtka poznata po svojim preradama i pripremama automobila za reli Dakar.

Morgan Plus Four CX-T_03

Za pokretanje se koristi dvolitreni turbo benzinski motor koji je preuzet iz BMW-a, a koji razvija maksimalnu snagu od 190 kW/258 KS i pritom nudi 350 Nm okretnog momenta u kombinaciji s ručnim mjenjačem, odnosno 400 Nm okretnog momenta u kombinaciji s automatskim mjenjačem.

Morgan Plus Four CX-T_04

Uz to, koristi i BMW X-Drive stražnji diferencijal, a u odnosu na ostale izvedbe se odlikuje zaštitnim kavezom oko kabine, dodatnim svjetlima koja su montirana na krov. Udaljenost od tla je povećana na 23 cm, a dorađen je i ovjes, te je proširen trag kotača. Straga je pak ugrađen i poseban nosač za dva kotača i dva kanistera za benzin, od kojih je svaki obujma 11 litara.

Morgan Plus Four CX-T_01

Ukupno će biti proizvedeno tek 8 primjeraka modela Morgan Plus Four CX-T, a osnovna cijena, bez poreza, kreće od 170.000 funti, odnosno preko 1,5 milijuna kuna.

Ključne riječi:
Morgan Plus Four CX-T specijalna edicija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.