Vidiauto Novosti Najave Octavija najprodavaniji model u rujnu

Autor: IR Objavljeno: 06.10.2017. 08:10

Statistika prodaje 

Škoda Octavija najprodavaniji model u rujnu

Octavija najprodavaniji model u rujnu

Tijekom rujna je u Hrvatskoj prodano svega 2.796 automobila, što je za 210 komada više nego prošle godine, ali i dalje je brojka prodanih automobila jako mala. 

Prema agenciji Promocija Plus, tijekom rujna je u Hrvatskoj prodano svega 2.796 novih automobila, što je i dalje sramotan broj, posebice ako se pogleda koliko je automobila kupljeno od strane privatnih osoba. Najprodavaniji model tijekom rujna bila je Škoda Octavia sa 301 primjerkom, slijedi je Volkswagen Tiguan sa 125 prodanih primjeraka, dok top 3 po prodaji zatvara Suzuki Vitara sa 106 prodanih primjeraka.

Volkswagen Tiguan

Zanimljivo je vidjeti da se između dvadeset najprodavanijih modela u rujnu nalazi četiri SUV vozila, jedan monovolumen i jedna limuzina srednje klase, dok su ostali predstavnici modeli iz klase gradskih ili malih obiteljskih vozila.

Kada gledamo prodaju po markama, tijekom rujna najprodavanija je bila Škoda, a slijede je Volkswagen, Suzuki, Hyundai i Renault. Ukupna prodaja u prvih devet mjeseci iznosi 41.505 prodanih automobila, što je 6589 automobila više nego u istom razdoblju prošle godine.

Suzuki Vitara

Ako se gleda čitava godina, prvih pet najprodavanijih su Volkswagen, Opel, Škoda, Renault i Suzuki, dok je kod modela najprodavanija Škoda Octavia, a slijede je Renault Clio, Volkswagen Golf, Opel Astra i Ford Focus.

Renault Clio

Što se pak vrste pogonskih motora tiče, i dalje su najprodavaniji modeli pogonjeni dizelskim motorom (54,8 %) i benzinskim motorom (44,2 %). Hibridna vozila drže 0,9 % tržišta (365 prodanih primjeraka), a električnih modela je prodano u svega 15 komada! Zanimljiva je i informacija kako je prodano svega 37 primjeraka novih automobila koji su pogonjeni plinom. Ove godine će prodaja definitivno biti bolja nego prošle godine, no većinu automobila i dalje kupuju tvrtke i Rent-A-Carovi, dok se prodaja privatnim osobama jedva i događa.

Ključne riječi:
prodaja automobila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.