Vidiauto Novosti Najave Novi Audi A4 bit će A5

Autor: MJ Objavljeno: 02.01.2024. 13:56

Novi Audi A4 zvat će se A5

Novi Audi A4 bit će A5

Aktualni A4 na tržištu je već osam godina, a potpuno nova generacija najavljena je za ovu godinu, a zanimljivo je kako nova generacija neće nositi oznaku A4.

Na novo ime će se trebati malo naviknuti jer će se novi model zvati A5, kako se dosada zvala coupe izvedba A4.

Razlog je nova nomenklatura po kojoj će ubuduće svi modeli s električnim pogonom imate parne oznake, a modeli s klasičnim pogonima neparne, pa će novi A5 objediniti dosadašnju ponudu modela A4 i A5.

Ostaje za vidjeti što će biti s coupe i kabriolet izvedbama nove generacije, ali je sigurno kako će uz limuzinu postojati i karavanska, odnosno Avant izvedba.

Unatoč SUV ofanzivi, A4 je i dalje jedan od najprodavanijih modela tvrtke iz Ingolstadata, a novi A5 će koristiti MLB platformu Volkswagen grupe.

Istu platformu će koristiti i budući A6 (koji će se zvati A7) pa će dva modela biti bliža nego danas, uz naravno, razliku u dimenzijama.

Što se pogona tiče, neće postojati A5 bez nekog oblika hibridnog pogona (mild ili plug-in), ali neće biti električnog A5.

RS modeli će koristiti trolitarske šesterocilindrične motore snage do 450 KS. Iako će se model predstaviti u ovoj godini, nije poznato hoće li prodaja početi krajem ove godine ili početkom sljedeće.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.