Vidiauto Novosti Najave Na Istanbulskom sajmu automobila predstavlja se novi Fluence

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 12.11.2012. 16:29

Renault

Na Istanbulskom sajmu automobila predstavlja se novi Fluence

Na Istanbulskom sajmu automobila predstavlja se novi Fluence

Nakon buke koju je napravio Paris Motor Show, slijediIstanbulski sajam automobila na kojem ćemo vidjeti noviRenault Fluence, a koji na hrvatsko tržište stiže u proljeće 2013. godine. Pogledajmo što donosi facelift...

Trovolumenska limuzina Renault Fluence u redizajniranom izdanju donosi LED dnevna svjetla i kromirane/sjajne crne umetke na prednjem dijelu vozila. Pogled u prostranu unutrašnjost s novim presvlakama otkriva digitalne instrumente.

Ponuda benzinskih i dizelskih motora obogaćena je novim automatskim mjenjačem X-Tronic CVT, a budući vlasnici novog Renault Fluencea moći će odabrati i novi 1.6 benzinski motor 115 sa 16 ventila. Potrošnja goriva je znatno smanjena, za 1,3 l/100 km pa sad iznosi 6,3 l/100 km. Ispuštanje CO2 smanjeno je za 18 posto, na 149 g/km. Tu je i otprije dostupni dizelski dCi 110 EDC (Efficient Dual Clutch) pa ćete novi Renault Fluence moći kupiti s benzinskim ili dizelskim pogonskim strojem s naprednim automatskim mjenjačem.

Dizelska ponuda proširena je novim motorom dCi 130(ovisno o tržištu), naveliko hvaljenim zbog performansa i užitka u vožnji. Taj je 1,6-litreni dizelaš najsnažniji u klasi, no potrošnja goriva smanjena mu je na samo 4,6 l/100 km, a ispuštanje CO2 na samo 119 g/km.

Novi Renault Fluence opremljen je mnogobrojnim tehnologijama za pomoć vozaču – karticom za središnje daljinsko zaključavanje i pokretanje motora, prednjim i stražnjim parkirnim senzorima, automatskom parkirnom kočnicom itd. Sve izvedbe, od osnovno opremljenog modela naviše, imaju nove autoradije s Bluetoothom te priključcima AUX i USB.

Nuevo Renault Fluence 2013

Ovo je novi Renault. Zar nije lijep? Baš je lijep.

U višim razinama opremljenosti novi Renault Fluencedonosi inovaciju u obliku multimedijskog sustava Renault R-Link idealno prilagođenog vožnji s ekranom osjetljivim na dodir i glasovnim upravljanjem i koji će nuditi usluge povezane s internetom. Renault R-Link obuhvaća sustav za navođenje i mogućnost telefoniranja, a može ga se spojiti i s prenosivim glazbenim uređajima. Usto, nedugo nakon lansiranja, bit će omogućen i pristup ponudi aplikacija u R-Link Storeu koje se preuzimaju poput aplikacija za pametne mobitele.

Novi Fluence proizvodit će se u Renaultovoj tvornici Oyak u turskoj Bursi, a upravo će prodaja prvopočeti u Turskoj i to u siječnju 2013. U proljeće stiže i na hrvatsko tržište. (k.ć.)

Test Renault Fluence 1.6 16V Expression

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.