Vidiauto Novosti Autobiz Renault Clio je najsigurniji gradski auto

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.01.2020. 05:44

Sigurnost 

Novi Renault Clio je proglašen najsigurnijim gradskim autom

Renault Clio je najsigurniji gradski auto

Euro NCAP je proglasio novi Renault Clio najsigurnijim gradskim automobilom (zajedno s Audijem A1) među modelima ispitanima u protekloj godini.

Temeljen na posve novoj Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, novi Clio odlikuje se optimiziranom konstrukcijom karoserije, obnovljenom strukturom sjedala i sigurnosnim pojasevima koji su osmišljeni kako bi pružili optimalnu podršku za sve putnike, bez obzira na njihovu veličinu ili položaj u automobilu, a ukupnoj sigurnosti pridonose i pirotehnički predzatezači i graničnici sile zatezanja.

CLIO EURONCAP BEST IN CLASS

Renault zagovara upotrebu tehnologije Fix4sure zbog njene izvrsne sposobnosti da zadrži putnike na mjestu i spriječi podvlačenje. Osim toga, zahvaljujući prostranosti, u Clio je moguće postaviti dječje sjedalice bilo koje vrste, sprijeda i straga, s pomoću pričvrsnih točaka ISOFIX i sustava i-Size, a pruža i bolju zaštitu za glave putnika u stražnjem dijelu vozila u slučaju bočnog sudara.

537964

Clio nudi i bogatu serijsku opremu koja uključuje: 6 zračnih jastuka, ABS sa sustavom za pomoć pri naglom kočenju, kameru i radar (koje omogućuju rad sustava za održavanje vozila u prometnom traku, sustava za prepoznavanje prometnih znakova s praćenjem ograničenja brzine te sustava upozorenja na sigurnosni razmak i kočenja u nuždi), tempomat/graničnik brzine, upozorenje na nezavezani sigurnosni pojas (vrijedi i za stražnja sjedala ako se na njima nalaze putnici) te poziv hitnim službama u slučaju nezgode. Usto su se za bolju vidljivost pobrinula serijska full LED prednja svjetla, automatsko uključivanje kratkih/dugih svjetala i samozatamnjujući retrovizor.

537972

Kao svestrani gradski automobil, Clio nudi najbolju sigurnost u svim svojim inačicama, čime ponovno potvrđuje Renaultovu stručnost u području sigurnosti za sve, bilo da se radi o putnicima ili drugim sudionicima u prometu. Obnovljenim izgledom, naprednom tehnološkom opremom i svim svojim inovacijama Clio otvara novo poglavlje u strategiji proizvoda grupe Renault te nudi najbolje u području sigurnosti u ovom najprodavanijem francuskom automobilu na svijetu.

537971
Ključne riječi:
Clio crash test Renault sigurnost
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.