Vidiauto Novosti Događanja Peugeot slavi 210 godina postojanja

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.09.2020. 06:26

Obljetnica 

Peugeot slavi 210 godina postojanja

Peugeot slavi 210 godina postojanja

Peugeot će 26. rujna proslaviti 210 godina smionosti, strasti i inovativnosti, a tom prilikom će se održati i nekoliko posebnih događaja, a sve kako bi se proslavila ova velika obljetnica.

Tvrtka Peugeot Frères Aînés službeno je osnovana 26. rujna 1810. novčanim prilogom upisanim u registar koji je još uvijek vidljiv u arhivi Terre-Blanche (Doubs). Prije više od dva stoljeća, obitelj Peugeot je bila prisutna u modnoj revoluciji iz 19. stoljeća – s čeličnim okovima za krinoline i nakon toga u mobilnosti s biciklima i automobilima. To je marka koju su oblikovali inženjeri, kreativci i dizajneri koji više od dva stoljeća pomiču granice kako bi iznova preispitali standarde mobilnosti. Upravo zahvaljujući udruženim snagama muškaraca i žena, marka Peugeot nikada nije prestajala s izumima, a tijekom godina  postala je čak jača te se na ozbiljan način suočila s budućnošću.

1890 Peugeot Type 2

Dizajneri studija Peugeot Design Lab osmislili su specifičan logo povodom proslave 210. godina marke. Lav, ambasador marke, prikazan je bočno i naglašen je strelicom. To se odnosi na najstariji postojeći Peugeot logo koji je registriran 1858., a koji simbolizira tri kvalitete Peugeot pile proizvedene na samim počecima marke: fleksibilnost, otpornost zuba i brzina rezanja. Strelica simbolizira brzinu, a natpis ''210 godina'' odnosi se na povijest marke, ali i na budućih 210 godina. Crne i bijele boje naglašavaju umjerenost i štedljivost, lajtmotiv marke Peugeot. Krug oko lava potvrđuje logo kao amblem.

1_Logo_Peugeot_210Ans

Za ovu proslavu Peugeot će do kraja godine obilježiti nekoliko ključnih događaja - objave na društvenim mrežama u Hrvatskoj tijekom rujna i listopada  objavljivat će se ''Jeste li znali'' informacije o povijesti, sadašnjosti (PHEV vozila) i budućnosti marke Peugeot (konceptna vozila), promotivne kampanje do kraja godine imat će slogan ''2.1.0. Let’s Go'' i isticat će specifičan logotip marke povodom obljetnice. Novi SUV Peugeot e-2008 bit će izložen do 10. listopada u City Centar One West kada će ga zamijeniti e-208 do kraja listopada. Novi Peugeot 208 GT Line bit će izložen u sklopu izložbe marke Peugeot od 16. do 26. rujna, a tu su i dva digitalna eventa 24. i 26. rujna. Posjetitelji tijekom rujna mogu sudjelovati u nagradnom natječaju ''Vikend u Peugeotu'', a sretan dobitnik bit će objavljen 2. listopada 2020.

1901 Peugeot Type 36

Specifičan film o povijesti marke bit će prikazan na društvenim mrežama 26. rujna, kada je 210. rođendan marke Peugeot. Svjetsku kampanju na društvenim mrežama, Instagramu, Facebooku i LinkedInu obilježit će proslava 210. rođendana marke Peugeot. Inspiriran ovom obljetnicom, sav sadržaj na ovim različitim platformama imat će hashtag #210YEARSWITHPEUGEOT.

1909 Peugeot Lion

Tijekom rujna, javnost će imati mogućnost odabira najupečatljivijeg Peugeota u posljednja dva stoljeća. Bit će samo jedan pobjednik, onaj koji je nagrađen od javnosti, pravi Peugeot! Po završetku ovog natjecanja, ekipe dizajna Peugeot, predvođeni direktorom Matthias Hossannom, rade na iznenađenju koje će biti otkriveno tijekom listopada i koje će bez sumnje biti novi dragulj povodom 210. godina postojanja marke.

Peugeot 201

Vrhunac proslave, dva ekskluzivna digitalna događaja, organizirat će se oko datuma obljetnice tijekom rujna - 24. rujna, digitalni event rezerviran za medije ujutro i za koncesionare poslijepodne, te 26. rujna, datum 210. rođendana, digitalni event namijenjen društvenim mrežama, a koji će se prenositi na našim platformama Instagram, Facebook i LinkedIn.

Peugeot 402 Eclipse

Posjetitelji će moći tijekom rujna i listopada posjetiti Musée de l’Aventure Peugeot u Sochauxu po simboličnoj cijeni od 1€. Muzej Aventure Peugeot jedno je od najpoznatijih mjesta u istočnoj Francuskoj koji svjedoči o dva stoljeća industrijskoj sagi marke. Smješten u Sochauxu, svjedoči o proizvodnji Peugeot od 1810. do današnjih dana.

Peugeot 205

Od 2. do 4. listopada u okolici Sochauxa održat će se International Aventure Peugeot Meeting (IAPM). Ovaj izniman događaj, rezerviran za članove Aventure Peugeot, okupit će tijekom tri dana 130 ekipa se na reliju od 300 km– od modela  Peugeot 201 do Peugeot RCZ. Više informacija na linku IAPM 2020.

Ključne riječi:
210 godina obljetnica Peugeot
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.