Vidiauto Novosti Autobiz Toyotin koncept električnog auta visokih performansi

Autor: Luka Jurić Objavljeno: 20.12.2023. 09:47

FT-Se

Toyotin koncept električnog auta visokih performansi

Toyotin koncept električnog auta visokih performansi

Toyotin električni FT-Se prikazuje potencijalnu budućnost sportskih automobila bez emisija

Toyota je predstavila konceptualni električni auto FT-Se koji dolazi s elegantnom siluetom karakterističnom za sportski dvosjed, koji dolazi s baterijskim paketom iduće generacije.

S kompaktnih 1.220 mm visine, podsjeća na klasične sportske automobile iz prošlosti, dok njegova širina od 1.895 mm naglašava prednji dizajn koji kombinira glatke krivulje i agresivne linije.

ftsescene11

Elegantna silueta duga 4.380 mm privlači poglede, zahvaljujući svojim aerodinamičnim linijama, prepoznatljivim trapezoidnim oblicima i stražnjem spojleru.

U unutrašnjosti, kokpit nudi intuitivne kontrole s niskim profilom ploče s instrumentima koji osigurava dobru vidljivost. Novo dizajnirani jastučići za koljena štite vozača i suvozača od G-sila tijekom vožnje, bilo na cesti ili na trkaćoj stazi.

ftseinterior3

Najnovije baterije, s visokom gustoćom energije, važan su čimbenik koji omogućuje FT-Se pomicanje granica performansi. Ta tehnologija, u kombinaciji sa smanjenjem veličine i težine komponenti kao što su motor, mjenjač i klima uređaj, omogućuje nove mogućnosti za poboljšanje tradicionalnih kvaliteta sportskih automobila kao što su stabilna vožnja u zavojima, osjetljivo upravljanje i pouzdano kočenje.

Toyota je prvi put prikazala FT-Se na Japan Mobility Showu 2023. u Tokiju od 26. listopada do 5. studenog, zajedno s FT-3e, konceptom sljedeće generacije električnog SUV-a na baterije.

toyotaft-seext03 (1)

Zasad još nije poznato hoće li ovaj koncept stići na tržište.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.