Vidiauto Novosti Autobiz Sébastien Ogier i Kalle Rovanperä za nove GR Yarise

Autor: Luka Jurić Objavljeno: 29.01.2024. 13:45

Toyota Gazoo Racing

Sébastien Ogier i Kalle Rovanperä za nove GR Yarise

Sébastien Ogier i Kalle Rovanperä za nove GR Yarise

Uz osobni doprinos prvaka svojih rally momčadi, Toyota je razvila i predstavila ograničene verzije novog modela GR Yarisa

S otvaranjem događaja Rallye Monte Carlo, započinje nova sezona i nova obrana naslova svjetskog prvaka u rallyju za vozače momčadi TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team, kojeg zastupaju prvaci Sébastien OgierKalle Rovanperä.

gryarisogier-0003 (1)

“Ogier Edition” i “Rovanperä Edition” imaju načine upravljanja pogonom na sve kotače programirane tako da odražavaju performanse i želje svakog vozača, plus jedinstvene značajke stila.

Rallye Monte Carlo je prva utrka u novoj sezoni FIA svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) za 2024. godinu.

gryariskalle-0018 (1)

Ogier je s TGR-WRT timom dva od svojih osam naslova osvojio 2020. i 2021. godine, dok je Rovanperä prvak iz 2022. i 2023. godine.

gryarisogierinterior-0011-2 (1)

Na ovaj način, predsjednik Toyota Motor Corporation Akio Toyoda želi izraziti poštovanje i zahvalnost vozačima "koji bruse i razvijaju svoje automobile u relijima".

gryariskalle-0021 (1)

Načini rada "Gravel" i "Track" koji se nalaze u standardnom GR Yarisu zamijenjeni su postavkama koje odražavaju osobne preferencije svakog vozača za rukovanje i performanse. 

gryariskalle-0022 (1)

Oba automobila pokreće najnoviji 1,6 litreni trocilindrični motor s turbopunjačem, koji proizvodi 280 KS i 390 Nm okretnog momenta, a usklađen je s šesterostupanjskim inteligentnim ručnim mjenjačem.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.