Vidiauto Novosti Autobiz Rent-a-car gigant prodaje 20.000 auta na struju

Autor: Luka Jurić Objavljeno: 15.01.2024. 10:34

Hertz

Rent-a-car gigant prodaje 20.000 auta na struju

Rent-a-car gigant prodaje 20.000 auta na struju

Hertz planira finalizirati prodaju 20.000 električnih vozila do 2025. godine, a za zamjenu će uzeti benzince

Hertz je objavio da će prodati oko 20.000 električnih vozila iz svoje flote i kupiti više automobila na benzin – zapanjujući preokret nakon što je angažirao NFL legendu Toma Bradyja da promovira svoj prijelaz na električna vozila.

Tvrtka je navela visoke troškove popravaka električnih vozila i nedostatak interesa među korisnicima najma kao razloge za odluku o odustajanju od tih planova.

Tom Brady je bio zvijezda serije uzbudljivih Hertz reklama 2021. godine, pri čemu je Hertz obećao da će naručiti 100.000 Tesla vozila do kraja 2022. godine - prije naglog zaokreta u četvrtak.

„Tvrtka očekuje da će ova akcija bolje uskladiti ponudu s očekivanim potrebama za električnim vozilima“, izjavio je Hertz u regulatornoj prijavi kojom je najavio ovaj potez.

„Ovo će omogućiti tvrtki da eliminira nerazmjerni broj najmova s nižim maržama i smanji troškove štete povezane s električnim vozilima“.

Hertz je izjavio da očekuje dovršiti prodaju svojih električnih vozila do 2025. godine.

Dionice tvrtke pale su više od 4% u četvrtak tijekom trgovanja. Dionice tvrtke Tesla pale su otprilike 3%.

Posao s Tesla vozilima bio je samo jedan element Hertz-ovog plana „elektrifikacije“ svoje flote za najam. Tvrtka je prethodno izjavila 2022. godine da će kupiti 175.000 električnih vozila od General Motorsa, kao i do 65.000 električnih vozila od švedskog proizvođača Polestar.

Usluga najma očekuje dodatne troškove od otprilike 245 milijuna dolara u „dodatnom neto trošku amortizacije“ vezanom uz ovaj potez, prema prijavi. Ti će troškovi biti vidljivi u četvrtom fiskalnom tromjesečju 2023. godine.

Trošak održavanja flote električnih vozila bio je izvor zabrinutosti za izvršne direktore tvrtke Hertz. Prošlog listopada, izvršni direktor Hertza, Stephen Scherr, rekao je analitičarima da „popravci nakon sudara i štete na električnom vozilu često mogu iznositi otprilike dvostruko više u usporedbi s odgovarajućim vozilom s motorom s unutarnjim izgaranjem“.

Scherr je tada inzistirao da je Hertz „posvećen“ „dugoročnoj strategiji elektrifikacije flote“. Hertzova web stranica rabljenih vozila nudi više od 700 električnih vozila na prodaju, uključujući BMW i3, Chevrolet Bolt te Tesla Model 3 i Model Y SUV-ove.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.