Vidiauto Novosti Autobiz Grupa Renault ulaže u mikromobilnost

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.12.2019. 05:20

Partnerstvo 

Renault ulaže u mikromobilnost u partnerstvu s Nino Roboticsom

Grupa Renault ulaže u mikromobilnost

Odjel Grupe Renault za društveno učinkovitu i održivu mobilnost sklopio je partnerstvo s Nino Robotics, dizajnerom nove vrste elektromotornih kolica koja mijenjaju pogled na mobilnost osoba s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću.

U sklopu ove suradnje, grupa Renault financijski će podržati Nino Robotics kroz investicijsko društvo Mobilize Invest. Osim posvećenosti društveno učinkovitim projektima mobilnosti, Mobilize Invest razvija i programe sponzorstva u suradnji s vlastitim inženjerima (stručnjaci za razvoj baterija, pogonskih sklopova, sustave povezivanja itd.).

NINO ROBOTICS_photo NINO_2

Cilj je podržati razvoj društva Nino Robotics, posebice razvoj novog električnog prijevoznog sredstva NINO4, kako bi se potaknula njegova serijska proizvodnja. Osnivač društva Nino Robotics, Pierre Bardina, s NINO4 namjerava predstaviti potpuno drugačije rješenje mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću.

21237079_2019_-_Partnership_with_Nino_Robotics

Osim upečatljiva izgleda i elegantnog dizajna vedrih boja, ova elektromotorna kolica gotovo da ne zauzimaju prostor, a zahvaljujući povezanosti njihovi korisnici mogu pristupiti raznim podacima poput statusa baterije, brzine i prijeđene kilometraže.

NINO ROBOTICS_Photo ONE 1

Funkcija za daljinsko praćenje ''Follow Me'' omogućit će trećim osobama da automatski zadaju putanju vozila NINO4 i njegova korisnika. Nino Robotics dosad je razvio i plasirao dva proizvoda: Nino, samobalansirajuća elektromotorna kolica i One, upravljačko-pogonski sklop za pokretanje invalidskih kolica.

Ključne riječi:
mobilnost nino robotics Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 2. ožujak 1918.

Umro osnivač Tatre

Hans Ledwinka, inženjer koji je osnovao tvrtku Tatra, umro je na današnji dan u Muenchenu, Njemačka, u 89. godini.

vs