Vidiauto Novosti Autobiz Grupa Renault ulaže u mikromobilnost

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.12.2019. 05:20

Partnerstvo 

Renault ulaže u mikromobilnost u partnerstvu s Nino Roboticsom

Grupa Renault ulaže u mikromobilnost

Odjel Grupe Renault za društveno učinkovitu i održivu mobilnost sklopio je partnerstvo s Nino Robotics, dizajnerom nove vrste elektromotornih kolica koja mijenjaju pogled na mobilnost osoba s invaliditetom i ograničenom pokretljivošću.

U sklopu ove suradnje, grupa Renault financijski će podržati Nino Robotics kroz investicijsko društvo Mobilize Invest. Osim posvećenosti društveno učinkovitim projektima mobilnosti, Mobilize Invest razvija i programe sponzorstva u suradnji s vlastitim inženjerima (stručnjaci za razvoj baterija, pogonskih sklopova, sustave povezivanja itd.).

NINO ROBOTICS_photo NINO_2

Cilj je podržati razvoj društva Nino Robotics, posebice razvoj novog električnog prijevoznog sredstva NINO4, kako bi se potaknula njegova serijska proizvodnja. Osnivač društva Nino Robotics, Pierre Bardina, s NINO4 namjerava predstaviti potpuno drugačije rješenje mobilnosti za osobe s ograničenom pokretljivošću.

21237079_2019_-_Partnership_with_Nino_Robotics

Osim upečatljiva izgleda i elegantnog dizajna vedrih boja, ova elektromotorna kolica gotovo da ne zauzimaju prostor, a zahvaljujući povezanosti njihovi korisnici mogu pristupiti raznim podacima poput statusa baterije, brzine i prijeđene kilometraže.

NINO ROBOTICS_Photo ONE 1

Funkcija za daljinsko praćenje ''Follow Me'' omogućit će trećim osobama da automatski zadaju putanju vozila NINO4 i njegova korisnika. Nino Robotics dosad je razvio i plasirao dva proizvoda: Nino, samobalansirajuća elektromotorna kolica i One, upravljačko-pogonski sklop za pokretanje invalidskih kolica.

Ključne riječi:
mobilnost nino robotics Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs