Vidiauto Novosti Autobiz Besplatno punjenje za sve vlasnike Nevere

Autor: Luka Jurić Objavljeno: 19.10.2023. 13:46

Rimac i IONITY

Besplatno punjenje za sve vlasnike Nevere

Besplatno punjenje za sve vlasnike Nevere

Osim neograničenog besplatnog punjenja u 24 europske zemlje, IONITY će postaviti HPC punionice na Rimac Kampus

Vlasnici Nevere, serijskog automobila s najbržim ubrzanjem na svijetu kao i najvećom mogućom konzumacijom energije pri punjenju (500kW) čija je proizvodnja ograničena na 150 primjeraka, uživat će u neograničenom besplatnom punjenju na svim IONITY punionicama u 24 europske zemlje u trajanju od osam godina nakon isporuke automobila. 

Uz Rimac pogonski sklop i litij-mangan-nikalnu bateriju od 120kWh, Nevera dostiže WLTP domet od 490 km i kapacitet punjenja od 500 kW. Kombinacija te tehnologije s nagrađivanim Halo punjačem kompanije IONITY, koji ima kapacitet od 350 kW, omogućuje punjenje baterije od 0 posto na 80% u manje od 25 minuta.

„Raširena mreža punionica tvrtke IONITY savršena je za aktivnosti s našim automobilima. Njezina tehnologija punjenja visoke snage osigurava brzo i pouzdano punjenje diljem Europe i najkraća i najjednostavnija moguća zaustavljanja“, rekao je Mate Rimac.

Michael Hajesch i Mate Rimac (1)

Osim što će vlasnicima Nevera hiperautomobila pružati izvanredno iskustvo punjenja tijekom putovanja, IONITY će postaviti HPC punionice na suvremenom Rimac Kampusu koji se trenutno gradi u okolici Zagreba. IONITY-jev hub sa šest punjača bit će danonoćno dostupan javnosti i posjetiteljima. Nadalje, kako bi se osnažila HPC infrastruktura na kampusu, dodatni punjači ugradit će se i u preostalim dijelovima kampusa. U planu je da se dio punjača postavi do kraja ove godine, što će osigurati njihovu dostupnost u trenutku predstavljanja prve faze kampusa 2024. godine.

IONITY u Hrvatskoj trenutačno upravlja četirima postajama s 18 ultrabrzih punjača, a planira izgradnju dodatnih postaja, od kojih neke već trenutno gradi. Cilj je izgraditi mrežu punionica smještenih svakih 150 - 200 km uz autocestu od Zagreba do Splita, kao i uz druge važne relacije. Odlično su opskrbljene i sve važnije rute koje u Hrvatsku vode iz Slovenije, Italije i Austrije.

„Partnerstvo s Rimcem savršen je odraz naših nastojanja da ostvarimo sjajne rezultate, pouzdanost i održivost. Temelji se na zajedničkim vrijednostima i revolucionarnim postignućima koje bilježimo svatko u svom području rada kako bismo omogućili i unaprijedili elektromobilnost“, poručio je Michael Hajesch, CEO tvrtke IONITY.

Mreža punionica tvrtke IONITY je dostupna vozilima svih brendova i kontinuirano se širi dodavanjem novih lokacija, dodatnih terminala za punjenje, solarnih krovova i povezanih usluga kako bi se unaprijedilo iskustvo na mjestu punjenja.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.