Vidiauto Automobili Super automobili Limuzina za šeike - Lagonda

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.09.2014. 10:26

Aston Martin Lagonda 

Limuzina za šeike - Lagonda

Limuzina za šeike - Lagonda

Aston Martin Lagonda bit će proizveden u samo 100 primjeraka. Donosimo nove fotografije četverovratne luksuzne limuzine.

Aston Martin Lagonda nastavlja se na superautomobile Supersportwagen One-77 i V12 Zagato, koji su također ograničeni brojem primjeraka. Ispod haube će biti 6,0-litreni V12 motor snage 573 KS, a brzina će biti veća od 300 km/h. Postoje očekivanja i da će motor imati snagu gotovo 600 KS, u konačnici. S tim motorom Aston Martin Lagonda će do stotke ubrzati za 4,2 sekunde.

Lagondu će se inače moći kupiti samo uz pozivnicu, a prva će na redu za isporuku biti regija Golfskog zaljeva. Prve Aston Martin Lagonde u to područje, prema izjavama, idu iz razloga što tamošnji šeici imaju dovoljno velike garaže za luksuzni automobil dužine gotovo šest metara, a isto tako žele vidjeti i nešto što nisu samo Rolls-Royce i Bentley. Kao što se vidi na fotografijama, stražnja su vrata vrlo velika kako bi se u limuzinu ulazilo što komfornije.

Cijena? Očekuje se da će cijena biti bliža jednom milijunu eura nego pola milijuna. Odnosno, jako puno Dirhama.

Ključne riječi:
Aston Martin Lagonda Limuzina superautomobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.