Vidiauto Automobili Predstavljamo Redizajn za snažni Audi RS Q3

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.11.2014. 15:27

Facelift za kompaktni SUV 

Redizajn za snažni Audi RS Q3

Redizajn za snažni Audi RS Q3

Audi je redizajnirao i jaču verziju modela Q3; RS Q3 do stotke ubrzava za 4,8 sekundi.

Osim redizajna, osvježeni novi Audi RS Q3 donosi i snažniji motor. Trenutni 2,5-litreni petcilindrični benzinski motor ima snagu 310 KS dok će se u prvom tromjesečju 2015. godine iz istog obujma dobiti 30 KS više - 340 KS (250 kW), uz okretni moment od 450 Nm. Motor sada zadovoljava Euro 6 standard emisija. Redizajnirani S tronic mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa snagu na cestu prenosi preko quattro pogonskog sklopa putem hidrauličke višelamelne spojke pete generacije; niži prijenosni stupnjevi su kratki za sportskiji odziv na gas dok je sedmi stupanj produžen radi uštede goriva.

Kompaktni SUV Audi RS Q3 elektronski je ograničen na brzinu do 250 km/h, a pojavu na cesti pojačava RS ispušni sustav s podesivom zaklopkom. Kočnice s velikim diskovima na prednjim kotačima (koji dolaze u verziji 19 i 20 inča) sada su za kilogram lakše i imaju kliješta s osam klipova.

U dizajnerskom dijelu uočljivi su odbojnici dok interijerom dominira crna boja. Možete prilikom kupnje odabrati sportska sjedala dostupna u Feinnappa koži s dijamantnim prošivom dok crvene igle instrumenata prolaze preko sivih brojeva, a putno računalo nudi specijalni RS izbornik sa štopericom i prikazom temperature ulja i tlaka turbo punjača.

Prodaja modela Audi RS Q3 počinje kroz nekoliko mjeseci, a do tada Audi nudi model predstavljen 2011. godine čija je cijena 605.115 kuna.

Audi RS Q3 interijer

Poput vanjskog izgleda automobila, i unutrašnjost mora biti posebn(ij)a

Ključne riječi:
Audi cijena u Hrvatskoj prodaja automobila RS Q3 SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.