Vidiauto Automobili Predstavljamo Otkriven novi Peugeot 3008

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 26.05.2016. 06:12

SUV iz C segmenta 

Otkriven novi Peugeot 3008

Otkriven novi Peugeot 3008

Peugeot 3008 nudi pročišćen izgled s okomitim prednjim krajem, dugim vodoravnim poklopcem motora reljefno oblikovanim, podignutu bočnu liniju karoserije i povišeno podvozje, profilirane krovne nosače te velike kotače.

Uživo novi Peugeot 3008 izgleda niži ukoliko kao dodatnu opciju odaberete sjajni crni krov, a naglašen ukrasni element od inoksa se proteže sve do stražnjeg spojlera. Ima zaštitne obloge vozila dok su na stražnjem dijelu vozila pod nakošenim stražnjim staklom ugrađena LED svjetla opalnog sjaja. U svjetlima se nalaze tri pandže uz koje je 3008 prepoznatljiv i noću i danju.

Peugeot 3008 (2)

U interijeru vas čeka Peugeotov i-Cockpit najnovije generacije, još kompaktniji upravljač u odnosu na prethodni 3008 (obruč je od druge razine opreme presvučen kožom, ima kromirane umetke i sjajne crne ukrase. Touch ekran od 8 inča služi kao tablet postavljen u središte armaturne ploče, uz šest prekidača koji podsjećaju na klavirske tipke te koji se koriste za pristup radiju, klima uređaju, navigaciji, postavkama vozila, telefonu i mobilnim aplikacijama.

Peugeot 3008

Na instrumentnoj ploči u visini očiju prikazuje se digitalna slika visoke razlučivosti (dostupna u seriji), dijagonale 12,3’’ - kotačićem se može promijeniti pet različitih načina prikaza, a personalizirani način može se postaviti putem dodirnog zaslona i vozaču, među ostalim, omogućuje prikaz niza informacija: navigacije, sustava za pomoć u vožnji, parametara motora, putnog računala, podataka o vožnji itd.

Peugeot 3008 (3)

Peugeot 3008 nastao je na novoj platformi EMP2, a svoje SUV sposobnosti pokazuje uz pomoć sustava Advanced Grip Control - ovaj sustav pojačanog prianjanja odlikuje se sljedećom opremom:
-optimiziran sustav protiv proklizavanja s pet načina prianjanja (Standard, Snijeg, Blato, Pijesak, ESP OFF) kojima se upravlja okretnom komandom na središnjoj konzoli,
-posebne gume od 18’’ M+S (Mud & Snow),
-Hill Assist Descent Control (HADC), nova funkcija za pomoć pri spuštanju koja omogućuje savršeno i potpuno sigurno upravljanje vozilom i njegovom putanjom na strmim nizbrdicama. Taj je sustav inovativan jer se njime može zadržavati vrlo niska brzina vozila (3 km/h), što omogućuje bolji nadzor i veću sigurnost u tjeskobnim situacijama. Ta se funkcija može aktivirati odgovarajućom tipkom na središnjoj konzoli.

Peugeot 3008 (4)

Sustavi za pomoć u vožnji ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) najnovije generacije ublažavaju izvore opasnosti na cesti i nude čitav niz sigurnosne opreme:
-automatsko kočenje u hitnom slučaju (Active Safety Brake) i upozorenje na opasnost od sudara (Distance Alert),
-aktivni sustav za upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka (Active Lane Departure Warning),
-sustav praćenja pozornosti,
-automatsko uključivanje dugih svjetala,
-prepoznavanje prometnih znakova i preporučivanje brzine,
-aktivni regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje (s automatskim mjenjačem),
-aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta.

Peugeot 3008 (5)

Dostupni su benzinski motori 1.2L PureTech 130 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem u standardnoj izvedbi i izvedbi s vrlo niskom potrošnjom, 1.2L PureTech 130 S&S s mjenjačem EAT6 te 1.6L THP 165 S&S s mjenjačem EAT6.

U dizelskom dijelu ponude su 1.6L Blue HDi 100 S&S sa 5-stupanjskim ručnim mjenjačem, 1.6L PureTech 120 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem u standardnoj izvedbi i izvedbi s vrlo niskom potrošnjom, 1.6L BlueHDi 120 S&S s mjenjačem EAT6, 2.0L BlueHDi 150 S&S sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem te 2.0L BlueHDi 180 S&S s mjenjačem EAT6.

Duljina Peugeota 3008 je 4,45 metara te je za 8 cm dulji od prethodne generacije, a povećan je i međuosovinski razmak za 62 mm (na 2675 mm). Širina od 1,84 cm je ostala ista, a razmak od tla iznosi 22 cm. Prtljažnik je povećan s 432 litre na 520 litara, a teretni se prostor može povećati do 1580 litara.

Ključne riječi:
2016 3008 Peugeot SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.