Vidiauto Automobili Predstavljamo Obnovljeni Toyota Yaris Cross

Autor: MJ Objavljeno: 30.11.2023. 22:49

Toyota Yaris Cross – ljepši i snažniji

Obnovljeni Toyota Yaris Cross

Toyota Yaris Cross, kompaktni SUV na bazi Yarisa predstavljen je 2021. i odmah je postao hit, a dvije i pol godine nakon premijere dobiva izvedbu s više snage, unaprijeđenu sigurnost te osvježen izgled.

Iako je Yaris Cross vrlo uspješan model, Toyota ga je odlučila dodatno unaprijediti te napraviti još uspješnijim.

Prije svega dobio je Hybrid 130 izvedbu s više snage, ali će se i dalje nuditi slabija hibridna izvedba. Snažniji motor će se nuditi u svim višim razinama opreme, kao i u posebnim modelima GR Sport i Premiere Edition.

2023-yaris-cross-ext-002

Pogonski sustav koji kombinira 1,5-litarski benzinski motor te dva elektromotora, pri čemu su potonji pojačani te s novim upravljanjem omogućuju sistemsku snagu od 97 kW (132 KS), a najveći okretni moment pogonskog elektromotora (MG2) je povećan sa 141 na 185 Nm.

Ovime je vrijeme ubrzanja do 100 km/h smanjeno za pola sekunde te iznosi 10,7 sekundi, dok je vrijeme ubrzanja između 80 i 120 km/h, smanjeno na 8,9 sekundi.

2023-yaris-cross-ext-003

Toyota ističe i da je emisija CO2 103 do 122 g/km, odnosno najbolja u klasi.

Osim performansi, povećana je i razina komfora što je prije svega postignuto smanjenjem buke. Ugrađen je prigušivač na nosač motora te rezonantni ispuh, a povećana je i debljina stakla na vjetrobranu i prednjim prozorima.

Ugrađen je potpuno novi infotainment sustav koji uključuje digitalnu instrument ploču čiji je prikaz moguće prilagođavati željama vozača.

2023-yaris-cross-int-001

Instrument ploča se nudi u veličini od 7" ili 12,3", dok je početna konfiguracija infotainmenta s ekranom dijagonale od 9", a opcijski se nudi i veličina od 10,5".

Yaris Cross nudi praktičnost i sigurnost pametnog digitalnog ključa koji pomoću povezanosti s aplikacijom MyT, omogućuje pristup vozili za pet različitih korisnika putem pametnog telefona.

2023-yaris-cross-int-006

Digitalni ključ se može koristiti za zaključavanje, otključavanje i pokretanje vozila – bez potrebe da korisnik vadi telefon iz torbe ili džepa.

Aplikacija MyT pruža brojen korisne funkcije, uključujući daljinsko zaključavanje/otključavanje, upravljanje klimom prije putovanja i aktivaciju svjetala za opasnost kako bi se lakše lociralo vozilo – npr. na parkiralištu.

2023-yaris-cross-int-004

Toyota je odlučila napraviti trenutnu generaciju Yaris najsigurnijim malim automobilom na svijetu, opremivši ga obiljem aktivnih i pasivnih sigurnosnih sustava, a Yaris Cross koristi isti široki spektar Toyota T-Mate paketa.

Toyota T-Mate je krovni izraz za napredne značajke koje automobil čine sigurnijim i lakšim za vožnju i parkiranje.

2023-yaris-cross-int-009

U novom Yaris Cross, oni su poboljšani i prošireni kako bi bili učinkovitiji, uključujući uvođenje najnovije generacije sustava Toyota Safety Sense.

Atraktivni Yaris Cross postao he još atraktivniji u posebnoj, Premiere Edition, izvedbi, koja se udi u ekskluzivnoj novoj Urban Khaki boji te s ekskluzivnim novim 18-inčnim tamno sivim aluminijskim naplatcima s pet krakova.

Na hrvatskom tržištu se očekuje u svibnju 2024.

2023-yaris-cross-ext-005 (1)
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.