Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi MINI John Cooper Works Clubman

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.09.2016. 11:06

Shooting brake koncept oblika karoserije 

Novi MINI John Cooper Works Clubman

Novi MINI John Cooper Works Clubman

Četverocilindrični motor s MINI TwinPower Turbo tehnologijom i snagom od 170 kW/231 KS po prvi je put spojen s novom generacijom sustava pogona na sva četiri kotača ALL4.

Najnovija generacija iz obitelji modela John Cooper Works ulazi i u premium kompaktni segment te se spajaju trkaći osjećaj s više prostora.

MINI John Cooper Works Clubman (1)

U MINI John Cooper Works Clubmanu snaga 2.0 turbo benzinca povećana je za 39 KS u odnosu na MINI Cooper S Clubman te iznosi 213 KS. Clubman ima i pogon na sve kotače ALL4 čija su masa i učinkovitost optimizirani pomoću elektro-hidrauličke regulacije; u standardnoj inačici ručni prijenos je sa 6 brzina, dok je dodatno dostupan automatski Steptronic sportski prijenos s 8 brzina.

MINI John Cooper Works Clubman (7)

MINI John Cooper Works Clubman od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,3 sekunde i s ručnim i s automatskim mjenjačem, ima sportski ispušni sustav, Brembo sportski kočioni sustav, 18-inčne John Cooper Works Black Grip Spoke kotače od lakih metala.

Sigurnosni sustavi koji se koriste su sustav dinamičke kontrole stabilnosti Dynamic Stability Control DSC s uključenim sustavom dinamičke kontrole trakcije Dynamic Traction Control DTC, elektronička kontrola blokade diferencijala EDLC (Electronic Differential Lock Control) i sustav Performance Control u standardnoj inačici; dinamička kontrola amortizera Dynamic Damper Control i 19-inčni kotači od lakih metala dostupni su u dodatnoj opremi.

MINI John Cooper Works Clubman (3)

Spomenimo i sustave pomoći u vožnji: senzor za kišu s automatskom aktivacijom voznog svjetla, asistent pri parkiranju, stražnja kamera i pomoć u vožnji s uključenom aktivnom regulacijom brzine uz pomoć kamere, upozorenje od naleta i upozorenje na pješake s početnom funkcijom kočenja, asistent dugog svjetla i prepoznavanje prometnih znakova.

U MINI John Cooper Works Clubman stane pet osoba, volumen prtljažnog prostora je 360 litara; preklapanjem stražnjih sjedala, koja u dodatnoj inačici mogu biti podijeljene u omjeru 40 : 20 : 40, prtljažni se prostor može proširiti na 1250 litara.

MINI John Cooper Works Clubman (6)

U interijeru vidimo prepoznatljivi središnji instrument sa standardnim ekranom u boji od 6,5 inča i dodatno dostupnim ekranom u boji od 8,8 inča; niz prekidača na preklop uključuju start/stop tipku za paljenje i gašenje motora bez ključa. Dodatno je dostupan MINI Head-Up zaslon sa sadržajem posebno dostupnim za John Cooper Works modele.

MINI John Cooper Works Clubman (5)
MINI John Cooper Works Clubman (4)
Ključne riječi:
Clubman John Cooper Works Mini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs