Vidiauto Automobili Predstavljamo Novi Mini Clubman All4 s pogonom na sve kotače

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.05.2016. 10:39

Imat će dva snažna motora 

Novi Mini Clubman All4 s pogonom na sve kotače

Novi Mini Clubman All4 s pogonom na sve kotače

Mini je u novi Clubman ugradio novorazvijeni sustav pogona na sve kotače, a birati možete između jednog dizelskog i jednog benzinskog motora pojačanim turbinama.

Najveći Minijev model Clubman dužine 4253 mm će u verziji s pogonom na sve kotače koristiti elektrohidrauličnu regulaciju, uz optimiziranu masu te povećanu učinkovitost. Radi se o novom načinu sastavljanja s kosim zupčanikom za preuzimanje snage na prednjoj osovini, pogonskom osovinom u dva dijela za prijenos snage i Hang-On tarnom spojkom s više lamela na diferencijalu stražnje osovine.

Mini Clubman All4 2016 (2)

Time se raspodjela pogonskog okretnog momenta između prednjih i stražnjih kotača precizno se prilagođava danoj situaciji zbog međusobne povezanosti kontrolne jedinice pogona na sva četiri kotača i sustava dinamičke kontrole stabilnosti (Dynamic Stability Control, DSC). Rezultat je brzi odgovor na promjene u stilu vožnje i cestovne površine te omogućuje izuzetno sportsko baratanje i odlična svojstva prianjanja bez obzira na vremenske uvjete i uvjete na cesti.

Mini Clubman All4 2016 (5)

Steptronic, dio dodatne opreme, sportski je automatski mjenjač s osam brzina, s ručicama za promjenu brzina na upravljaču (klackalice) i s funkcijom Launch Control za izuzetno dinamično ubrzanje iz mirovanja (drugi mjenjač je ručni sa šest stupnjeva). Minimalism se sastoji od auto start/stopa u standardnom paketu, Green načina vožnje s mogućnosti kotrljanja/jedrenja s odvajanjem pogonskog sustava u sklopu dodatnog paketa programa vožnje Mini Driving Modes i s automatskim Steptronic prijenosom.

Mini Clubman All4 2016 (10)

Ovjes na novom Mini Clubmanu je jedinstven među konkurencijom jer se odlikuje ovjesom s jednim spojem na prednjoj osovini i multilinkom na stražnjoj osovini te je omogućen maksimum okretnosti zahvaljujući velikoj širini (osovinskom razmaku kotača) i rotacijski krutoj konstrukciji karoserije s optimiziranom masom. Upravljač je elektromehanički potpomognut s funkcijom Servotronic u standardnom paketu opreme.

Mini Clubman All4 2016 (7)

U motornom dijelu ponude nalazi se Mini Cooper S Clubman ALL4 s benzinskim četverocilindričnim motorom s direktnim ubrizgavanjem, potpuno varijabilnom kontrolom ventila, varijabilnom kontrolom bregaste osovine i turbopunjačem tako da se iz 2.0 motora izvlači 192 KS (141 kW) pri 5000 okr/min, uz okretni moment 280 Nm (300 Nm s overboostom). Ovaj Clubman do stotke ubrzava za 7 sekundi (s automatskim mjenjačem za 6,9 sekundi), maksimalna brzina mu je 225 km/h.

MINI Cooper SD Clubman ALL4

Mini Cooper SD Clubman ALL4

Drugi je dizelski motor Mini Cooper SD Clubman ALL4 s četiri cilindra i common rail direktnimubrizgavanjem te turbopunjačem s varijabilnom geometrijom turbine. Također je obujma dvije litre, snaga mu je 190 KS( 140 kW) pri 4000 okretaja, najveći okretni moment 400 Nm, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,2 sekundi. Maksimalna brzina koja se s ovim Clubmanom može postići je 222 km/h. Oba motora udovoljavaju Euro6 normi, a ova dva motora pridružuju se već postojećoj ponudi tako da je novi Mini Clubman dostupan u osam različitih varijanti motora.

Mini Clubman All4 2016 (12)
Mini Clubman All4 2016 (11)
Mini Clubman All4 2016 (1)
Mini Clubman All4 2016 (3)
Mini Clubman All4 2016 (6)
Ključne riječi:
Clubman Mini pogon na četiri kotača
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.