Vidiauto Automobili Predstavljamo Nova Toyota Hilux GR SPORT II

Autor: MJ Objavljeno: 22.10.2023. 09:39

Hilux GR SPORT II - vrhunska sportska izvedba

Nova Toyota Hilux GR SPORT II

Nakon što je prije tri godine predstavila novu generaciju legendarnog Hiluxa, koja je godinu dana kasnije osvojila titulu „International Pik-Up of the Year“, Toyota predstavlja i sportsku izvedbu GR SPORT II.

Nakon što je prije tri godine predstavila novu generaciju legendarnog Hiluxa, koja je godinu dana kasnije osvojila titulu „International Pik-Up of the Year“, Toyota predstavlja i sportsku izvedbu GR SPORT II.

Toyota_Hilux_GR_SPORT_02

Sportska izvedba je posveta brojnim pobjedama koje je Hilux osvojio, ne samo na reliju Dakar, već i brojnim drugim off-road natjecanjima širom svijeta.

Za razliku od prve sportske izvedbe GR SPORT koju smo vidjeli prošle godine i koja bila manje-više poseban paket opreme, novi Hilux GR SPORT II donosi i brojna tehnička unaprjeđenja u odnosu na serijski model.

Toyota_Hilux_GR_SPORT_03

Proširen je trag kotača i to za 140 mm naprijed te 155 mm straga, što je dodatno povećalo stabilnost i vozna svojstva i u najnepovoljnijim uvjetima.

Ovo je zasigurno Hilux s najboljim voznim svojstvima ikad jer je uz povećanu širinu donosi i promjene na upravljaču kao i ovjesu te kočnicama.

Toyota_Hilux_GR_SPORT_04

Poboljšanje stabilnosti i voznih svojstava prati i smanjenje buke te vibracija, a intervencije na ovjesu, odnosno ugradnja zavojnih opruga umjesto lisnatih opruga, su značajno poboljšale udobnost.

Novi motor obujma 2,8 litara koji je uveden kod predstavljanja nove generacije prije tri godine, nudi 150 kW (204 KS) te 500 Nm okretnog momenta, a u GR SPORT II izvedbi prijenos je uvijek s automatskim 6-brzinskim mjenjačem.

Toyota_Hilux_GR_SPORT_05

Razlike su primjetne i u izgledu gdje se ističu posebni crni naplatci veličine 17“, što prate i drugi crni detalji poput maske, blatobrana, pragova, kvaka, odnosno kućišta retrovizora. Točka na i su crvene opruge kao i crvene čeljusti kočnica te naravno crveno-crni GR logo na masci.

Unutrašnjost je također u crno-crvenoj izvedbi, a ističu se sportska sjedala, aluminijske papučice te polugice ispod upravljača za ručnu promjenu stupnjeva prijenosa.

Toyota_Hilux_GR_SPORT_07

Hilux GR SPORT II opremljen je najnovijim multimedijskim sustavom Toyota Smart Connect kojim se upravlja pomoću 8-inčnog zaslona osjetljivog na dodir.

Korisnici također mogu povezati svoj pametni telefon ili tablet sa sustavom – žično i bežično ako koriste Apple CarPlay ili žičanom vezom za Android Auto.

Toyota_Hilux_GR_SPORT_06

Multimedijski paket uključuje pristup navigaciji putovanja temeljenoj na oblaku, koja koristi podatke o prometu u stvarnom vremenu za točno i učinkovito planiranje rute.

Hilux GR SPORT II na tržište dolazi sljedeće godine.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.