Vidiauto Automobili Predstavljamo Najsnažniji serijski Audi ikad

Autor: MJ Objavljeno: 18.06.2024. 21:49

Novi Audi e-tron GT: električna raketa s 925 KS

Najsnažniji serijski Audi ikad

Značajno obnovljeni Audi e-tron GT dolazi s novim izgledom, tehnologijom baterija te puno više snage, a nudit će se u izvedbama S, RS i RS Performance, pri čemu je potonji  najsnažniji automobil koji je Audi ikada proizveo.

Već znamo da Audi e-tron GT dijeli platformu J1 s Porsche Taycanom, a dva modela imaju puno zajedničkog u izvedbi ovjesa te baterija. Obzirom da je nedavno predstavljen novi Taycan, sad je došao red na Audi.

Audi_e-tron_GT_01

Audi također koristi brojne promjene koje su već viđene na Taycanu, prije svega veću bateriju neto kapaciteta 97 kWh te snažnije i lakše elektromotore za sva tri modela.

Novi motori dolaze iz Audijevog razvoja,  odnosno nove generacije modela koji će koristiti PPE platformu, a najveća moguća snaga motora je 415 kW (564 KS).

Audi_e-tron_GT_02

Naravno, koriste se dva motora, pri čemu imaju i rezervu snage za ekstremne situacije koja iznosi 70 kW, a aktivira se Boost prekidačem.

Tako S e-tron GT razvija 500 kW (679 KS), RS e-tron GT nudi 630 kW (856 KS), dok najsnažniji RS e-tron GT ima zastrašujućih 680 kW (925 KS) te je najsnažniji serijski model kojeg je Audi ikad proizveo.

Audi_e-tron_GT_03

Početni S model do 100 km/h ubrzava za 3,4 s, RS za 2,8 s, a RS Performance za samo 2,5 sekundi. Najveća brzina S modela je 245 km/h, a RS modela 250 km/h.

Značajno je poboljšana i energetska učinkovitost, što uz veću bateriju rezultira dosegom od 609 km.

Također, povećana je i snaga punjenja pa sada e-tron GT, umjesto prijašnjih 270 kW, može primiti do 320 kW, a brzini punjenja to znači od 10 do 80 posto kapaciteta za samo 18 minuta.

Audi_e-tron_GT_04

Uz značajne nadogradnje pogonskog sustava, Audi je također predstavio dva potpuno ovjesa koji bi trebali dodatno poboljšati upravljivost i voznu dinamiku.

Standard za sve modele e-tron GT je novi sustav zračnog ovjesa koji ima zračne opruge s dvije komore i amortizere s dvostrukim ventilima.

Audi_e-tron_GT_05

Stepenicu iznad je Active Ride sustav, koji koristi aktivne amortizere te spomenute zračne opruge za potpunu kontrolu naginjanja.

Osim što unaprjeđuje kvalitetu vožnje, omogućuje potpuno izbacivanje stabilizatora, čineći svaki kotač potpuno neovisnim.

Audi_e-tron_GT_06

Početni S model u seriji ima čelične diskove, dok će RS modeli imati diskove presvučene silicijem za bolje odvođenje topline.

Opcijski se nude i potpuno karbonsko keramičke kočnice s masivnim čeljustima s 10 klipova u srebrnoj ili crvenoj boji.

Audi_e-tron_GT_07

Vanjski izgled se nije značajnije promijenio, a Audi je ponudio različite izvedbe prednje maske za S, RS i RS Performance modele, pri čemu S ima naplatke od 20", a RS modeli 21".

Audi_e-tron_GT_08

Audi je također dotjerao unutrašnjost koja je dobila nove boje i nove ukrasne elemente, uz unaprjeđene izvedbe virtualnog kokpita i središnjeg 10,1" infotainment zaslona. Novi je i upravljač koji se također razlikuje u S i RS izvedbama.

Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.