Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Nova Honda HR-V imat će novi CVT mjenjač i novi motor

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.08.2015. 12:58

Stiže istovremeno i u Europu i u Hrvatsku 

Nova Honda HR-V imat će novi CVT mjenjač i novi motor

Nova Honda HR-V imat će novi CVT mjenjač i novi motor

U rujnu nam stiže nova Honda HR-V, spoj dizajna kupe i SUV vozila.

Honda HR-V se od kraja 2013. godine prodaje u Japanu pod nazivom Honda Vezel. U Japanu je Vezel zabilježio iznimne prodajne rezultate. U 2014. i prvoj polovici 2015. godine novopridošla Honda ostvarila je titulu najprodavanijeg SUV-a u Japanu prodavši se u više od 134.000 primjeraka.

I u Americi Honda HR-V bilježi iznimne prodajne uspjehe - u prvom mjesecu prodaje (u lipnju 2015.) samo u SAD-u je Hondu HR-V naručilo 7.760 kupaca.

Kroz nešto više od mjesec dana Honda HR-V stiže i u Hrvatsku, istovremeno kada i u čitavoj Europi, a cijena za sada nije poznata. Iz Honde najavljuju da će novi HR-V u Hrvatskoj biti cjenovno pozicioniran između Civica i CR-V-a, naravno, nešto bliže Civicu.

Nova Honda HR-V predstavlja spoj dizajna kupe i SUV vozila, luksuzna je i prostrana s funkcionalnom unutrašnjošću, ima inteligentni audiokomunikacijski sustav te naprednu sigurnosnu opremu.

Honda je na novom europskom HR-V-u napravila čitav niz prilagodbi čineći ga tako još boljim automobilom. Upravljanje je prilagođeno europskim prometnicama, razvijen je novi CVT mjenjač za sve vozače koji preferiraju vozila s automatskim mjenjačem te je u ponudu uvršten poznati 120 KS snažni 1.6 litreni i-DTEC dizelski pogonski agregat poznat iz Civica i CR-V-a.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.