Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Mazda najavila nove modele za 2017

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 23.01.2017. 18:53

Pet novih modela 

Mazda najavila nove modele za 2017

Mazda najavila nove modele za 2017

U 2017. godini novost je novi dizelski motor u redizajniranoj Mazdi 3, stiže novi CX-5, redizajn za CX-3 i Mazdu2 te potpuno novi model MX-5 RF.

U 44.106 novoprodanih automobila u 2016. godini u Hrvatskoj Mazda je sudjelovala s 1235 prodanih primjeraka, što je za 18,6% više nego u 2015. godini. Inače, u 2016. godini prodano je za 23,4% više novih automobila nego u godini prije.

Mazdin rast prodaje generiran je iz prodaje privatnim kupcima jer Mazda vrlo malo (sa cca stotinjak vozila) sudjeluje u prodaji vozila rent-a car tvrtkama koje svake godine čine visok udio u ukupnoj prodaji u Hrvatskoj.

Renata Jagetić

Renata Jagetić, generalna direktorica Mazde Hrvatska

Procjene su da bi se u 2017. godini u Hrvatskoj trebalo prodati oko 46.000 novih osobnih automobila, od čega Mazda planira imati udio od 1400 komada. Najavljeno je to danas na Mazdinoj konferenciji za novinare u Zagrebu na kojoj su čelni ljudi hrvatskog ureda, koji pokriva širu regiju, najavili i završetak preuređenja svih salona Mazde u Hrvatskoj u sljedećih nekoliko mjeseci, što je bio cilj u cijeloj Europi. Spomenimo podatak kako je u regiji koju kontrolira zagrebački ured Mazde Hrvatska (sve zemlje bivše Jugoslavije osim Slovenije, plus Bugarska i Albanija) ukupno u 2016. prodano 2600 novih osobnih Mazdinih automobila.

Mazda3 2017

Mazda3 2017

Mazda3 2017 interijer

Mazda3 2017 interijer

Pogledajmo sada koje nas novosti iz Mazde očekuju u ovoj godini. Velika novost svakako je redizajnirana Mazda3 koja će uz sitne vanjske izmjene na svjetlima, s novim upravljačem, električnom kočnicom, novim kvalitetnijim materijalima interijera dobiti novi motor koji je do sada nedostajao u ponudi. Radi se o već poznatom, relativno novom 1.5 SkyActiv-D turbodizelskom motoru s četiri cilindra snage 105 KS koji se ugrađuje u Mazdu CX-3. Mazda3 će nuditi 270 Nm okretnog momenta, do stotke će ubrzavati za 11 sekundi, uz tvornički podatak o potrošnji od 3,8 litara, uz emisiju CO2 od 99 g/km. Cijena Mazde 3 1.5 SkyActiv-D bit će od oko 162.000 kuna na više.

Mazda MX-5 RF (2)

Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF

Potpuno novi model stiže već u veljači - Mazda MX-5 RF u targa izvedbi moći će se djelomično uz novi električno pokretani tvrdi krov iz tri dijela „skinuti“ za 13 sekundi, što je za jednu sekundu sporije od prethodne generacije Mazde MX-5 (NC generacija) koja je dolazila i u verziji s tvrdim krovom (oznaka MX-5 RC). Krov na novoj Mazdi MX-5 RF je mase oko 40 kilograma, što bi potencijalno moglo utjecati na vozne performanse (dodatna masa i više težište), ali su u Mazdi doskočili i tom problemu ugradnjom nešto krućih prednjih torzijskih stabilizatora, blago promijenjenih karakteristika opruga i rekalibracijom električnog servo upravljača. U svakom slučaju dojam u vožnji je dobar, baš nitko tko je probao voziti RF nije prigovorio da se osjeća dodatna masa. Cijena Mazde MX-5 RF bit će za oko 20.000 kuna viša od verzije s mekanim krovom.

Robert Špiranec (2)

Robert Špiranec iz PR-a Mazda Hrvatska najavio je RF verziju popularne MX-5 s tvrdim krovom

Mazda CX-5 2017

Mazda CX-5 2017

U Ženevi nas u ožujku očekuje europska premijera nove Mazde CX-5 (svjetska je bila u Los Angelesu) koja po gabaritima ostaje ista, ali stižu dizajnerske promjene, pri čemu će najviše primjetne promjene biti u interijeru u kojem će ovaj Mazdin SUV imati kvalitetnije materijale i moderniji dizajn.

Mazda CX-5 interijer

Interijer nove Mazde CX-5

U ožujku 2017. stiže osvježena Mazda CX-3, u travnju također osvježena Mazda2  - oba modela praktički neće imati nikakvih vidljivih vanjskih promjena dok će u interijer stići novi upravljač. Ostale promjene se odnose na nešto obogaćen sadržaj opreme pojedinih paketa, presloženu ponudu kombinacija motora i opreme, G-vectoring kao serijsku opremu u svim verzijama, poboljšanu zvučnu izolaciju... Ne očekuje se niti značajna promjena cijena. Dolazak Mazde CX-5 očekuje se u lipnju 2017.

Dolasci modela u 2017

Pet novih modela Mazde očekujemo u 2017. godini

Uz nove i redizajnirane modele Mazda u 2017. godini uvodi novu filozofsku krilaticu koja se oslanja na već četvrt stoljeća poznati Jinba Ittai koji od početka simbolizira model MX-5 - bit će to Drive together koja se neće prevoditi na hrvatski jezik.

Ivana Mudrovčić

Ivana Mudrovčić, Marketing Supervizor u Mazdi Hrvatska

Iz Mazdinog ureda predstavili su i zanimljive podatke o lojalnosti stranaka u njihovim službenim servisima, posmatrajući period od rujna 2012. do svibnja 2016: lojalnost je povećana u svim starosnim kategorijama vozila koja dolaze na servis. Tako je kod vlasnika Mazdinih vozila starosti između četiri do pet godina porast lojalnosti povećan za 30%, za vozila starosti od šest do osam godina porast je veći za 40%, a iznad devet godina starosti vozila lojalnost stranaka kroz dolazak u ovlaštene Mazdine servise veća je za čak 80%.

Ante Bartulović

Ante Bartulović iz Mazda Customer Service

Veliki mamac hrvatskim vlasnicima Mazdinih vozila je MES, Mazda European Service dostupan od 2002. godine kroz koji vlasnici Mazdinih vozila ostvaruju znatne pogodnosti u slučaju nenadanih situacija na teritoriju cijele Europe, bez da plaćaju za tu uslugu koja je uključena automatski uz servisiranje vozila u ovlaštenim servisima. Mazda za svoja nova vozila inače daje pet godina jamstva, a svi vlasnici imaju pristup digitalnoj servisnoj evidenciji koja se vodi od 2006. godine. Od 2014. godine aplikacija My Mazda dostupna je svim privatnim vlasnicima Mazde.

Servis
Ključne riječi:
CX-3 CX-5 Mazda Mazda2 MX-5 RF
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.