Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Toyota Mirai s plosnatom antenom za satelitsku komunikaciju

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 15.01.2016. 09:49

NAIAS 2016 

Toyota Mirai s plosnatom antenom za satelitsku komunikaciju

Toyota Mirai s plosnatom antenom za satelitsku komunikaciju

Toyota je na North American International Auto Show (NAIAS 2016) u Detroitu predstavila svoje testno vozilo Kymeta Connected koje se temelji na Toyota Mirai modelu automobila s gorivom ćelijom, a koje je dobilo sustav za povezivost putem Kymetine satelitske plosnate (flat-panel) antene.

Toyotin automobil s gorivom ćelijom Mirai imat će plosnatu antenu za satelitsku komunikaciju koja kombinira softver i tekuće kristale, kako bi se elektronski usmjeravala prema satelitima.

Zahvaljujući opciji povezivosti putem satelitske komunikacije, ovo rješenje omogućuje da se automobilu upućuju ogromni podatkovni paketi, da se povezivost proširi na znatno veća područja te da se omogući stabilnija i sigurnija komunikacija, posebice u slučajevima hitnosti poput prirodnih katastrofa, donosi Vidi.hr.

Toyota-Kymeta-Mirai-satelitska-antena

Obzirom da Toyota stalno radi na poboljšanju tehnologija povezivosti, što uključuje plan o instaliranju podatkovnog modula (Data Communication Module) u veliki broj modela svojih vozila, odlučila je ući u partnerstvo s Kymetom, kako bi testirala njihovu satelitsku tehnologiju.

Pored toga, investicijski fond Mirai Creation Investment Limited Partnership, u kojem Toyota sudjeluje kao investitor, osigurao je Kymeti 5 milijuna dolara za razvoj i istraživanje novih tehnologija.

Toyota-Kymeta-Mirai-interijer
Ključne riječi:
2016 Mirai NAIAS Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.